Ruim 39% heeft last van gehoorproblemen

Ruim 39% heeft last van gehoorproblemen

Goed nieuws! Ruim 60% van u heeft geen gehoorproblemen, zo blijkt uit het onderzoek die velen van jullie afgelopen week ingevuld hebben. Iedere week stellen wij onze panelleden enkele vragen over een bepaald onderwerp. Afgelopen week waren wij erg benieuwd hoe het met uw gehoor is. 

Hoeveel mensen hebben tegenwoordig last van hun gehoor, laat u uw gehoor wel eens testen, gebruikt u wel gehoorbescherming bij harde geluiden en draagt u een gehoorapparaat? En zijn er mensen die last hebben van tinnitus?

Een opvallend resultaat is, is dat ruim 78% onze lezers geen gehoorbescherming gebruiken als zij bloot worden gesteld aan harde geluiden terwijl ‘slechts’ 39,6% last heeft van gehoorproblemen.

Gehoor testen
Om vast te stellen of jullie gehoorproblemen hebben laat 9,9% zijn of haar gehoor regelmatig testen, 8.1% laat het gehoor jaarlijks testen, 36% laat het gehoor af en toe testen en de overige 46% laat zijn of haar gehoor nooit testen.

Tinnitus
Heeft u ook wel eens last van fluit, brom, suis, piep of ander geluid in uw oor/oren? Het horen van deze geluiden is erg vervelend en helaas heeft ruim 21% van u hier last van. Deze geluiden heten Tinnitus of in de volksmond ook wel oorsuizen.

Tot slot, 13% van u heeft aangegeven een gehoorapparaat te dragen. Dat betekend dat meer dan de helft van de mensen die aangeeft gehoorproblemen te hebben geen gehoorapparaat draagt.

Wilt u in de toekomst ook mee doen aan ons onderzoek en kans maken op leuke prijzen? Meld u dan nu nog aan op vijftigplusonderzoek.nl!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: