Now Reading
Deze positieve hormonen komen vrij tijdens seks

Deze positieve hormonen komen vrij tijdens seks

Seks boven de 50? Natuurlijk, dat hoort er op welke leeftijd dan ook, altijd bij! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat naarmate iemand ouder wordt, het seksleven juist verbetert. Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit. Maar laten we eens kijken naar de hormonen die vrij komen tijdens seks. Weet u welke dat zijn en wat deze hormonen met u doen?

  • Testosteron: Bij de vrouw stijgt het testosterongehalte, dit hormoon zorgt ervoor dat prestaties verbeteren.
  • Endorfine: Door de aanmaak van endorfine wordt de pijndrempel verhoogt. U kunt nu dus meer pijn verdragen. Ondanks dat veel vrouwen het niet willen geloven helpt seks dus toch tegen hoofdpijn.
  • Oxytocine: Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en zorgt bij vrouwen voor het
    ontspannen van het lichaam en voor het verlagen van het stress-niveau. Partners voelen zich daardoor meer verbonden en… je valt makkelijker in slaap.
  • Dopamine: Door de aanmaak van dopamine krijgt u een ontspannen en goed gevoel
  • Prolactine: Na een orgasme wordt het hormoon prolactine aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor een afname van zin in seks, maar zorgt ook voor de aanmaak van nieuwe hersencellen. Uit verschillende theorieën zou dit hormoon een oplossing zijn voor Parkinson en Alzheimer.

Hoe houdt u uw zin in seks op peil? Door gezond te leven. Gezond eten en voldoende sporten zorgt ervoor dat u goed in uw vel zit. Als u goed in uw vel zit heeft u meer zin in seks!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top