Now Reading
Portugal Uitgelicht! Naar welke regio gaat uw volgende vakantie?

Portugal Uitgelicht! Naar welke regio gaat uw volgende vakantie?

Wilt u op vakantie naar Portugal, maar weet u niet precies welke regio bij uw wensen past? Voor vandaag heb ik de verschillende regio’s in Portugal uitgelicht zodat u makkelijk een keuze kunt maken voor uw volgende Portugal vakantie!

Veel mensen zien Portugal als een land waar veel gevoetbald wordt, waar je een leuke citytrip in Lissabon kunt beleven en waar je mooie stranden vindt. Maar Portugal heeft nog veel meer kanten! Sterker nog, er zijn bepaalde regio’s die je duidelijk kunt onderscheiden en die ieder hun eigen karakter hebben.

Noord-Portugal

Laten we in het noorden beginnen. De regio van Porto en de Douro. Het hoogtepunt van deze regio is voor velen Porto, een romantische havenstad welke bekend staat om de goede port. Het is heerlijk om hier eens rond te struinen of een fiets te huren. Vliegen op Porto kan gemakkelijk vanaf Amsterdam en het is dus een mooi startpunt voor een rondreis met een huurauto in Portugal.

Maar Noord-Portugal heeft nog veel meer te bieden. Zo vind je hier ook het gebied rondom rivier de Minho. Leuke dorpjes wisselen elkaar af, evenals mooie wijn- en akkerbouw gebieden. En dan is er nog Douro, een van de mooiste wijngebieden ter wereld! Het is dan ook niet voor niets een UNESCO Werelderfgoed. Met wijngaarden bezaaide hellingen kenmerken dit gebied.

Centraal Portugal

Ook Centraal Portugal is divers. In het binnenland ontdek je het heuvelachtige landschap, aan de kust juist het vlakke. Bezoek aan de oostgrens kastelen en forten, welke stammen uit de strijd tegen Spanje. In deze regio vind je het Venetië van Portugal, namelijk Aveiro. Dit ligt vlak bij zee, aan de rivieroever en nabij een prachtige lagune. Maak dus zeker een rondvaart met een lokale gondel! Voor het oude universiteitsleven bezoek je Coimbra. Natuurliefhebber? Zet dan Serra de Estrela op je lijstje, dit is het hoogste gebergte van het land.

Lissabon & kust

Lissabon en de omgeving is waarschijnlijk de bekendste regio. Niet zo gek ook: voor het grootste deel van toeristen begint hier de reis. Lissabon is bij uitstek een van onze favoriete steden. Het is altijd gezellig, er is veel te ontdekken en de stad kent vele kanten. Zo is de wijk Alfama, met de gekleurde huisjes, heerlijk om in te verdwalen en kun je in Barrio Alto perfect stappen tot in de late uurtjes. Nabij Lissabon vind je ook leuke kustplaatsen die een dagtripje waard zijn, zoals Cascais en Sesimbra, bekend om de heerlijke vis. Met een huurauto is dit prima te bereiken en perfect voor een warme zomerdag! Ook is Sintra een bezoek waard. Je vindt hier bijzondere kastelen, zoals Pena Palace. Het is net alsof je in een sprookje wandelt!

Alentejo

Alentejo is ruig, rustig en onontdekt. Je kunt hier uren rijden zonder iemand tegen te komen. Best gek eigenlijk, want het is toch een van de grootste regio’s van Portugal! Onderweg kom je langs knusse, pittoreske dorpjes en mooie kloosters en kerken. Vooral bij de grens vind je oude nederzettingen, vanwege de geschiedenis in gevechten tussen Spanje en Portugal. De westelijke kust van Alentejo is geliefd onder surfers. Er zijn hier namelijk ruige golven en onontdekte stranden. Zo kun je genieten van al het natuurgeweld én natuurschoon.

Ontdek ook de regionale keuken, met het varkensvlees (porco preto), wildvlees, kaassoorten en verse vis (bacalhau).

Algarve

Op zoek naar een strandvakantie? Dan moet je in de Algarve wezen. Deze kustregio staat bekend om de mooie witte stranden, hoge kliffen en mooie hotels. Eigenlijk kun je de Algarve ook nog in tweeën delen. Het westelijke deel van de kust van de Algarve wordt gekenmerkt door kliffen en verstopte baaitjes. Hoe meer je richting Spanje rijdt, hoe vlakker het land eigenlijk wordt. Je komt dan meer de stranden tegen zoals we die in Nederland kennen: lang, vlak en uitgestrekt. En dus ook veel ruimte! Als je met kinderen reist, is dit oostelijke gebied een goede keus: de branding is hier vele malen rustiger.

Een keus kunnen maken welke regio het dit jaar gaat worden? Klik hier voor al onze Portugal vakanties en boek uw volgende vakantie!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top