Now Reading
Plussers hebben tegenwoordig actiever seksleven

Plussers hebben tegenwoordig actiever seksleven

Lazen we van de week dat 50-plussers steeds vaker onveilig vrijen, blijkt nu dat het seksleven van stellen boven de 50 jaar steeds beter wordt. Zes jaar geleden gaf 65% van de stellen aan een gezond seksleven te hebben, nu is dat gestegen naar bijna driekwart van de plussers.

Een Brits tijdschrift heeft een onderzoek gehouden onder 8.000 Britse respondenten. Zij werden in 2007 en 2013 ondervraagd over hun seksleven.

Waar kinderen vaak willen geloven dat hun ouders geen seks meer hebben, hebben 50-plussers natuurlijk ook nog een goed seksleven. Tachtig procent van de stellen boven de 50 jaar geeft aan nog regelmatig te vrijen. Ook stellen boven de 75 jaar gaven toe nog steeds te vrijen.

De plussers hebben niet alleen vaker seks, ze geven ook aan er meer van te genieten dan in hun jeugd. Als oorzaak hiervoor wordt door tweederde van de respondenten aangegeven dat er nu minder druk is om te presteren.

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Medicijnen worden beter en ook de sociale houding tegenover plussers is veranderd. Deze verbeterde gezondheid van de plussers is volgens de onderzoekers een van de oorzaken van het actievere seksleven.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top