Now Reading
Wat heeft u nodig voor de sport paardrijden?

Wat heeft u nodig voor de sport paardrijden?

Paardrijden

Zoekt u een nieuwe sport en weet u nog niet zo goed wat u hiervoor nodig heeft? Voor dat u begint is het natuurlijk wel belangrijk om alles in huis te hebben om deze sport te kunnen uitoefenen. Wat heeft u bij paardrijden nodig?

Waarschijnlijk gaat u beginnen op een manege en koopt u niet direct zelf een paard om op te rijden. In dit geval heeft de manege dan ook alle benodigd heden voor het paard. Dit is bijvoorbeeld een hoofdstel, zadel, dekje en de borstel. Zelf hebben we natuurlijk ook uitrusting nodig en deze heb ik dan ook voor u op een rij gezet.

Cap voor de veiligheid

De cap is eigenlijk het allerbelangrijkst als u gaat paardrijden. Deze helm zal u beschermen wanneer u ter val komt. Natuurlijk is dit niet de bedoeling maar als dit gebeurt is uw hoofd goed beschermd. Bij de maneges is het dan ook verplicht op een goede cap te hebben en in enkele gevallen hebben ze het voor de eerste paar keer te leen.

Laarzen of Jodphurs

Wat daarna van belang is om goede laarzen aan te trekken. Deze moeten goed aansluiten op het been zodat het niet langs het zadel kan blijven hangen en zodat u het paard goed been kan geven. Heeft u wat dikke kuiten dan kunt u ook kiezen voor jodphurs met chaps. De Jodphurs zijn eigenlijk korte laarsjes tot de enkel waarbij de chaps er overeen gaan als verlengstuk. Ze zijn dan ook zeer makkelijk aan en uit te trekken en wanneer u na het paardrijden nog op stal blijft hangen kunt u voor het gemak de chaps al af doen.

Rijbroek met grip

U kunt niet met een gewone spijkerbroek gaan paardrijden. U glibbert namelijk dan zo uit het zadel omdat het zadel erg glad kan zijn en omdat u natuurlijk mee moet komen met de snelheid van het paard. Een speciale paardrijbroek heeft vaak leer of ander grip aan de binnenkant van de benen. Hierdoor glijd u niet uit het zadel en komt u minder ver uit het zadel. Dit geeft voor het paard ook meer rust en u belemmerd het paard veel minder door goed te zitten met een goede broek.

Extra toevoegen

Bovenste drie artikelen zijn eigenlijk het allerbelangrijks bij paardrijden maar er zijn nog wat kleine dingen die het een stuk makkelijker kan maken. Kies voor paardrijhandschoenen, de een kan niet zonder terwijl de ander graag zonder rijdt. Handschoenen zouden kunnen zorgen voor meer grip, minder schuurplekken en natuurlijk ook bij kou. Sommige vinden het rijden zonder handschoenen prettiger omdat u dan meer gevoel heeft voor het paard en wat u moet doen.

See Also
bewegen op een dag

Wat ook handig is om bij de hand te houden is een zweepje. Reageert het paard niet voor het been dan kunt u een klein tikje geven met de zweep. Het heeft geen zin om echt te gaan schoppen, dus reageert het paard niet is een klein tikje al voldoende.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top