Now Reading
Wat zijn de mentale voordelen van het hebben van een paard?

Wat zijn de mentale voordelen van het hebben van een paard?

Sommige mensen hebben honden, katten of konijnen in huis maar ook een paard kan veel doen voor uw mentale gezondheid.  Huisdieren zorgen er voor dat u nooit alleen thuis bent en wanneer u verdrietig bent u kunt u heerlijk met ze knuffelen. Paarden kunt u helaas niet in huis halen maar het zorgt er wel voor dat u lekker in de buitenlucht komt. Naast dat zijn er veel meer andere voordelen.

Weg met stress

Dit is toch wel een van de grootste voordelen. Een paard kan zorgen voor een rustig gevoel, u kunt even helemaal ontspannen en de stress los laten. Een paard kan dit ook aanvoelen wanneer u meer stress ervaart als anders en kan u daarin goed helpen. Een paard heeft ook dagelijks verzorging nodig dus als u elke dag even gaat poetsen en lekker gaat knuffelen met uw paard kan dit heel ontspannend zijn. Wat ook voor ontspanning kan zorgen is om te wandelen met uw paard. Zonder paard is een wandeling een stuk anders en met een paard kunt u ook goed de aandacht verleggen.

Leer meer over jezelf

Door op een rug van een paard te zitten zult u veel nieuwe dingen over u zelf te weten komen. Zo kan het zijn dat u snel gefrustreerd raakt maar kunt u dit sneller loslaten als u op een paard zit. Doet u iets niet goed dan laat het paard het zeker weten. Gaat het juist erg goed krijgt u er zo veel meer voor terug. u zult veel te weten komen over u zelf en wanneer u de volgende keer er op stapt zult u merken dat u deze dingen iets makkelijker los kunt laten.

Boost voor zelfvertrouwen

Zit u vaak te worstelen met uw zelfvertrouwen en bent u toe aan meer zelf zekerheid? Het voelt namelijk heel machtig om op een paard te zitten. Een groot beest van misschien wel 800 kilo die u zelf kunt sturen en doet wat u zou willen. Uw zelfvertrouwen zal steeds beter worden als u merkt dat u de controle heeft over een paard en als het steeds beter gaat. Elk paard kan dan ook weer een uitdaging zijn maar wanneer u ziet dat het lukt geeft dit echt een boost.

See Also
bewegen op een dag

Connectie met uw paard

Wat ook erg bijzonder kan zijn is de band die u met uw paard op kunt bouwen. Deze band kan erg sterk worden en na een tijdje zult u uw paard door en door kennen. Het moet natuurlijk wel een goede match zijn soms klikt het ook niet helemaal. Na een tijdje zult u elkaar beter leren kennen en zal er een klik ontstaan. U kent elk eigenwijze trekje maar ook de lieve kant van een paard en elk trekje wordt gewaardeerd.

Goed voor sociale contacten

Bij de meeste mensen is het helaas niet mogelijk om een paard in uw achtertuin neer te zetten. Vaak wordt een paard bij een pension of stal neer gezet waar ook andere paarden en paard eigenaren zijn. Leer elkaar kennen en ga samen paard rijden of de manen van de paarden vlechten. Mensen ontmoeten in een ontspannen sfeer waar u zich helemaal thuis voelt is natuurlijk de beste manier om mensen te ontmoeten. Het zal altijd een positieve manier zijn om mensen te ontmoeten en ze kunnen allemaal helpen als u er zelf even niet uit komt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top