Now Reading
Ouderen volop actief op internet

Ouderen volop actief op internet

Ouderen doen volop mee op internet. In de afgelopen zeven jaar is het aantal 55-plussers dat actief is op internet verdubbeld, zo blijkt uit  cijfers van het  Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar had 95 procent van de 55- tot  65-jarigen toegang tot internet. Van de iets oudere groep 65- tot 75-jarigen was driekwart regelmatig op internet te vinden.

Sociale media
Vooral de deelname aan sociale media stijgt razendsnel. Bijna de helft van de 55- tot 65-jarigen is actief op  Facebook, Twitter of Hyves. In 2010 was nog maar 22 procent van de ouderen actief op dit gebied.

Webwinkelen
Het gebruik van internet vertaalt zich ook naar het aantal online aankopen. Vanaf de bank bestelt 39 procent van de vijftigplussers regelmatig iets in een webwinkel, staat in een Brits onderzoek dat door Marketingfacts.nl wordt geciteerd. Uit dat onderzoek blijkt ook dat vrouwen boven de 55 jaar de uitstraling van webshops belangrijk vinden. Die moeten er gezellig uitzien.

Internet op vakantie
Uit Engels onderzoek, geciteerd door The Telegraph, blijkt dat 52 procent van de ouderen zich geen leven meer kan voorstellen zonder internet. Als zij uithuizig zijn, willen de senioren graag verbonden blijven met internet. Zeker 58 procent  selecteert zijn vakantieadres op de aanwezigheid van gratis WiFi. Dat wordt duidelijk  uit cijfers van computervereniging Senior Web. In caravan, tent of hotel willen de 55-plussers een draadloze internetverbinding om zo in contact te blijven met het thuisfront.

E-mailen
Veruit de belangrijkste activiteit van ouderen op internet is e-mailen. Dat doet bijna 75% van de 55-plussers en 45% van de 65-plussers, meldt de Nom Print en Doelgroepmonitor, die door Marketingfacts.nl wordt geciteerd. Direct na het e-mailen komt online bankieren. Dat doet bijna 60% van de 55-plussers, en 40% van de gepensioneerden. De derde activiteit in het rijtje is nieuws consumeren via online nieuwsbrieven. Dat doet 40% van de 55-plussers en 30% van de 65-plussers. 

Lees hier het volledige artikel over ouderen of vindt uit welk sim only abonnement bij u past.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top