Now Reading
Op de fiets door Java

Op de fiets door Java

Indonesië is een land vol grootse tradities, geweldige vergezichten en eeuwenoude culturen. Bij menigeen staat dit land op het verlanglijstje. Om de cultuur van dit land echt te leren kennen moet je dicht bij de mensen en de bezienswaardigheden komen. Daarom hebben wij twee fietstochten gekozen, want op de fiets, wordt je pas echt deel van de omgeving.


Warm bronwater in Candi Umbul
Voor je op pad gaat verblijf je bij het heerlijke Mesa Stila Resort. Dompel jezelf onder in de wellness-faciliteiten van het resort. De bijzondere Hammam Spa biedt de mogelijkheid om een authentiek Javaanse wellness therapieën te volgen. De drieëntwintig eco-vriendelijke villa’s combineren het ultieme-vakantie gevoel met prachtige locaties, wat zorgt voor een perfecte balans in deze reis.

De omgeving van het Mesa Stila Resort is erg geschikt voor fietstochten. Een fietstocht van twee tot drie uur naar Candi Umbul is dé gelegenheid om de flora en fauna te ontdekken. Daarnaast staat Java bekend om zijn rijke geschiedenis, waardoor er tijdens de fietstocht gekeken kan worden naar de bezienswaardigheden die langs de paden zijn verspreid.
Eenmaal aangekomen bij de tempel Candi Umbul wordt je omringd door grote tropische bomen en het geluid van exotische vogels. Een afgelegen pad leidt naar een stenen zwembad, gevuld met warm, helder water. Het warme water is afkomstig uit een bron en is voor locals en reizigers de ideale plek om een ontspannende duik te nemen. De tempel is een relatief onbekende plek waar gemiddeld dertig reizigers per dag komen genieten van het warme bronwater. Het meest bijzondere aan Candi Umbul is niet de locatie, of het warme bronwater, maar de rijke geschiedenis die de basis van deze tempel vormt. Er wordt gespeculeerd dat de tempel, die gebouwd is rond de 9e eeuw, vroeger werd gebruikt door de koning van Mataram. De archeologische vondsten die ook tentoongesteld worden, tonen een fascinerend beeld van deze plek.

Eenmaal terug in het Mesa Stila Resort kun je je vermoeide spieren laten verwennen door een relaxende wellness-therapie. Een van deze therapieën is de traditionele ‘coffee scrub’: een blend van lokale ingrediënten zoals: kokosmelk, yoghurt, kaneel en koffie zorgt hierbij dat de huid weer soepel en zacht wordt, terwijl de rustgevende ambiance je mentaal volledig laten ontspannen.

Tip: zorg wel voor droge kleren, want in natte kleren terugfietsen is geen pretje

Het uitzicht van Ratu Boko
Dé culturele hotspot van Java is Yogyakarta. Een indrukwekkende stad waarin de diverse culturen van Indonesië perfect samenkomen. Yogyakarta (ook wel “Jogja” genoemd) wordt geroemd om zijn traditionele kunsten en om het 18e eeuwse Kraton Paleis. Een bijzondere accommodatie is The Phoenix Hotel. De combinatie van luxe en comfort, gepaard met een spectaculair uitzicht over het zwembad, maakt dit een hotel dat je nooit zult vergeten. Meer over dit hotel kun je hier lezen.

Een fietstocht door het platteland van Java. Tijdens de tocht breng je een bezoek aan Prambanan (letterlijke vertaling: veel priesters), een hindoeïstische tempel gebouwd in de 9e eeuw. Ontdek hier de geschiedenis van deze plek, terwijl je de talloze reliëfs bestudeert. Een geweldig uitzicht vind je boven op de heuvel van de Ratu Boko, ongeveer drie kilometer verwijdert van het Prambanan tempelcomplex. Het is wel even aanpoten, aangezien er geklommen en geklauterd moet worden om de top te bereiken. Gelukkig zijn er ook onderweg prachtige vergezichten te vinden die de klim zeker de moeite waard maken!

De weg terug is gelukkig iets gemakkelijker. Je fietst langs boeren die op de rijstterrassen aan het werk zijn.. En het simpele leven van het platteland ontvouwt zich in al zijn charme. Stop onderweg voor een traditioneel gezet kopje thee, gemaakt van verse ingrediënten, rechtstreeks van het land!

Verken Indonesië op een nieuwe manier. Geniet van de rijke cultuur van een eeuwenoud land. Je komt langs rijstterrassen, lokale theehuizen en majestueuze tempels en creëert herinneringen die je voor altijd bijblijven.Wil je nou zelf een fietstocht maken door Indonesië? Voor meer informatie kijk je hier

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top