Op autovakantie door Duitsland

Op autovakantie door Duitsland

Voor een autovakantie naar Duitsland, zijn er genoeg mooie plekken die u in dit mooie land kunt bezoeken. In dit artikel vertellen we u graag meer over leuke Duitse steden, mooie gebieden om doorheen te rijden en items die u verplicht mee moet nemen in de auto.

Mooie gebieden in Duitsland om met de auto te bezoeken

Duitsland is een groot en mooi land waar ontzettend veel mooie gebieden zijn waar u doorheen of naar toe kunt rijden met de auto. Wanneer u op autovakantie gaat naar dit Europese land, dan raden wij het u absoluut aan om de onderstaande gebieden te bezoeken, hier doorheen te rijden en uit te stappen voor een mooie wandeling of een bezoekje aan één van de vele plaatsjes.

  • De Moezel. Dit gebied, dat ligt rondom de rivier de Moezel in Duitsland, kenmerkt zich door een mooi middelgebergte, karakteristieke rivierstadjes en uitgestrekte landschappen. Dit is een mooie streek om doorheen te rijden met de auto, zeker wanneer u ervoor kiest om te rijden over de binnenlandse wegen. Boek een overnachting in de Moezel, zodat u optimaal van dit mooie gebied kunt genieten.
  • Het Sauerland. Dit gebied ligt slechts op zo’n 3 uur rijden van Utrecht en toch hebt u het gevoel echt op vakantie te zijn. Het Sauerland is een prachtig gebied met een afwisselend landschap vol middelgebergte, diepe dalen, uitgestrekte bossen, beekjes en rivieren en prachtige stuwmeren. Het Sauerland is afwisselend en biedt tal van mogelijkheden, dankzij de vele pittoreske dorpjes, mooie kastelen en ruïnes. Sauerland heeft een interessant verleden dat nog goed terug te zien is. De middeleeuwse kastelen en mijnen laten zien waar het Sauerland vroeger al bekend om stond. Een mooie streek om doorheen te rijden tijdens uw autovakantie door Duitsland!
  • We kennen Bavaria natuurlijk van het biermerk, maar dit is ook de Duitse naam voor de streek ‘Beieren’. Dit is een populaire vakantiestreek waar veel te doen is. Beieren is een bergachtig gebied waar u onder andere de hoogste berg van Duitsland (met 2962 meter hoogte) vindt. Dit gebied is geliefd bij wintersporters en er lopen prachtige autoroutes door Beieren. Rijd bijvoorbeeld de Duitse Alpenstrasse (Alpenroute) met meer dan 450 kilometer aan bergmeren, alpenweiden en schitterende kastelen. Deze route loopt van Lindau tot Berchtesgaden en is absoluut de moeite waard tijdens uw autovakantie!

Wat te doen in Duitsland?

Natuurlijk valt er genoeg te doen in zo’n groot land. Omdat we ons kunnen voorstellen dat u niet weet waar u moet beginnen, hebben wij voor u de absolute aanraders op een rijtje gezet.

  • Winkelen in Duitsland. U kunt heerlijk winkelen bij onze Oosterburen in één van de vele mooie Duitse steden. Denk bijvoorbeeld aan steden als Düsseldorf, Essen en Oberhausen, waar u niet alleen kunt genieten van een mooie stad met leuke bezienswaardigheden, maar waar u ook kunt winkelen in de grote winkelcentra.
  • Bezoek een kerstmarkt. Gaat u aan het einde van het jaar reizen met de auto? Vergeet dan niet om één van de gezellige kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. U bent er snel en het is de moeite waard.
  • Er zijn ontzettend veel mooie wandelgebieden in dit land, zoals de Moezel, het Sauerland en het Zwarte Woud. Niet alleen zijn deze wandelgebieden een stuk uitgestrekter dan de wandelgebieden in Nederland, maar ook is de natuur afwisselender. Stop eens bij een van deze wandelgebieden en maak een mooie wandeling waarbij u kunt genieten van de wonderschone natuur! Op de officiële site van het Sauerland vindt u veel Nederlandstalige informatie
  • Bezienswaardigheden in steden bezoeken. De Duitse steden barsten ervan: mooie en bijzondere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende Dom in Keulen en de overblijfselen van de Berlijnse Muur in Berlijn. In Duitsland valt er voor liefhebbers van geschiedenis ontzettend veel te zien en te ontdekken!
  • Een wijnstreek bezoeken. Er zijn in Duitsland ontzettend veel wijnstreken en onze oosterburen maken heerlijke wijnen. Gaat u op autovakantie naar Duitsland? Dan kunnen we u een bezoek aan één van de wijnstreken en de bijbehorende wijnstadjes absoluut aanraden. U kunt wijnproeven in wijnhuizen, maar ook door de stadjes heen lopen en genieten van de sfeer, de architectuur en de cultuur.

Met de auto naar Duitsland

Wanneer u op autovakantie, is het slim om te controleren wat u allemaal mee moet nemen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen met betrekking tot autorijden. Zo zijn er een aantal items die u verplicht in de auto in Duitsland mee moet nemen. Het gaat hierbij om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een verbanddoos. U kunt deze items gebruiken wanneer u bijvoorbeeld met pech of vanwege een ongeval langs de weg komt te staan. Een gevarendriehoek en een veiligheidshesje gebruikt u om uzelf en uw voertuig zichtbaar te maken voor uw medeweggebruikers en zo geen gevaar te vormen voor uzelf en andere automobilisten. Let er goed op dat het veiligheidshesje moet voldoen aan de EN471-norm, wat inhoudt dat het hesje voorzien moet zijn van retro-reflecterende banen en dat het hesje een fluorescerende kleur moet hebben (rood, oranje of geel). Meer informatie vindt u op Duitsemilieusticker.nl.

Milieusticker aanvragen voor Duitsland
Bovendien moet u rekening houden met de Duitse milieuzones. In de Duitse steden zijn niet alle auto’s welkom, vanwege de milieuzones. U moet, voorafgaand aan uw autovakantie naar Duitsland, een milieusticker voor uw auto aanvragen. Deze sticker vraagt u aan op basis van het kenteken van uw auto. De sticker heeft een rode, een gele of een groene kleur en alleen met een groene sticker bent u met uw auto welkom in de Duitse steden. Gaat u dus met de auto naar Duitsland? Vergeet dan niet om een milieusticker aan te vragen. Hier vindt u een kaart met de Duitse milieuzones.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: