Now Reading
Nieuw gebruikersinterface tilt het researchen naar nog hoger niveau

Nieuw gebruikersinterface tilt het researchen naar nog hoger niveau

Bureau van Dijk, de marktleider op het gebied van bedrijfsinformatie, lanceert vandaag haar nieuwe gebruikersinterface. Deze nieuwe interface, die over een periode van twee jaar is ontwikkeld, is het resultaat van gedetailleerd marktonderzoek en uitvoerige testen. Gebruikers kunnen de nieuwe Orbis vanaf vandaag gebruiken. In Orbis zijn meer dan 200 miljoen bedrijven wereldwijd opgenomen.

Show simplicity, offer complexity
Het centrale thema van de nieuwe interface is: “Show simplicity, offer complexity”. De databases van Bureau van Dijk worden sinds jaar en dag geroemd om hun uitgebreide gebruiksmogelijkheden voor het zoeken, analyseren en gebruiken van hoog-kwalitatieve bedrijfsinformatie. In de nieuwe interface zijn deze mogelijkheden onverminderd beschikbaar, en worden ze in eigentijdse schermen aangeboden die een eenvoudige indruk maken en intuïtief bruikbaar zijn.

Nieuwe mogelijkheden
Met de vernieuwde visualisatiemogelijkheden kunnen niet alleen de beschikbare gegevens op het gebied van bedrijfsresultaten, maar ook complexe datasets zoals wereldwijde bedrijfshiërarchieën makkelijk inzichtelijk worden gemaakt. Bureau van Dijk heeft de presentatie van haar rapporten en grafieken herzien; bovendien is de nieuwe interface geschikt gemaakt voor tablets. De gegevensexport is vereenvoudigd; een eigentijdse add-in maakt dynamische gegevensanalyse in Excel en andere Office-producten mogelijk.

“Onze klanten waren essentieel voor dit project,” zegt Louise Green, global marketing director bij Bureau van Dijk. “Het ontwerp van de interface beantwoordt de uitdagingen die zij met ons hebben gedeeld. We hebben een oplossing gecreëerd die makkelijk in gebruik is en hen helpt coöperatief te werken. Een van de hoogtepunten is onze Ownership Explorer, die onze ondernemingsstructuren echt tot leven brengt. We hebben de functionaliteit voor de gebruikers sterk verbeterd, terwijl we gelijktijdig de gebruikerservaring hebben gestroomlijnd.”

De head of information resources bij een vooraanstaand accountantskantoor in het Verenigd Koninkrijk voegt daaraan toe: “Wij waren onderdeel van de werkgroep voor dit project en hebben de nieuwe interface een tijd getest. We zijn zeer te spreken over het nieuwe concept en in het bijzonder de manier waarop het antwoorden biedt op de specifieke uitdagingen die onze researchers tijdens de ontwikkeling voor het voetlicht hebben gebracht. Bovendien is het aanpassen van de opmaak en resultaten naar gelang onze eigen behoeften heel eenvoudig gebleken.”

Chris Porter van Porter Walford Consulting, een vooraanstaand analist in de informatie-industrie, complimenteerde Bureau van Dijk eveneens: “Bureau van Dijk staat sowieso al lang bekend om de kwaliteit en de diepgang van haar gegevens. De nieuwe versie van haar interface voegt daaraan een frisse nieuwe aanblik en een aantal geweldige nieuwe visualisaties aan toe, waarmee het onderzoeksproces echt wordt versneld.”

Het Interface aanbod
Bureau van Dijk biedt de oude en nieuwe versies van de interface naast elkaar aan, zodat gebruikers zelf kunnen kiezen wanneer ze overstappen. Het bedrijf blijft de nieuwe interface ontwikkelen en uitbreiden en werkt verder aan de toepassing ervan over de volle breedte van haar productaanbod.

Op www.vimeo.com/bvdinfo zijn video’s te vinden van de hoogtepunten van de nieuwe interface. Gratis proefversies zijn aan te vragen via www.bvdinfo.com.

Over Bureau van Dijk
Bureau van Dijk is de marktleider op het gebied van bedrijfsinformatie. De producten van Bureau van Dijk combineren gegevens van autoriteiten en andere bronnen, waaronder 140 informatiepartners, met flexibele software, zodat gebruikers de gegevens kunnen inzetten voor een scala aan onderzoeksbehoeften en toepassingen.

Haar Orbis-database omvat informatie over 200 miljoen bedrijven uit de hele wereld.

Daarnaast biedt Bureau van Dijk een reeks Catalysts voor de beantwoording van specifieke zakelijke vraagstukken, zoals transfer pricing, krediet, inkoop, KYC (know-your-customer), client onboarding, onderzoek en taxatie ten bate van fusies en overnames, terwijl BvD ook oplossingen op maat levert. Bovendien publiceert Bureau van Dijk Zephyr, de wereldwijde database van fusies en overnames.

Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 30 vestigingen. Voor meer informatie over Bureau van Dijk bezoekt u www.bvdinfo.com, op Twitter: @bureauvandijk en regionale Twitter-feeds.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top