Now Reading
Heeft u last van een niersteen?

Heeft u last van een niersteen?

Niersteen

Heeft u enorme krampen in uw buik en heeft u hier af en toe aanvallen van? Het kan dan goed zijn dat u nierstenen heeft. Heeft u dit wel eens gehad of heeft u hier nooit last van gehad. Deze informatie kan u op weg helpen en meer te weten te komen over nierstenen.

Wat zijn nierstenen?

In Urine zitten allemaal afvalstoffen die tijdens het plassen afgevoerd wordt. Soms gebeurt het echter dat afvalstoffen niet helemaal oplossen waardoor er kristallen of steentjes ontstaan in de nierbekken. In de meeste gevallen worden deze niersteentje zonder problemen uitgeplast. Wanneer een niersteentje vast blijft zitten in de urineweg kunnen er hevige krampen ontstaan. Over het algemeen hebben mannen 2 keer zoveel nierstenen als vrouwen.

Wat zijn de verschijnselen

  • Plotselinge hevige pijn in de onderbuik
  • Tijdens deze pijn aanval kunt u misselijk zijn of overgeven
  • Pijn verplaatst van uw zij naar uw onderbuik. De steen verplaatst zich dan langzaam van de nier naar de blaas.
  • Er kan wat bloed bij de urine zitten
  • Na enkele dagen zullen de klachten weg zijn en de niersteen uit geplast zijn

Wat moet u weten

Een niersteen is natuurlijk niet prettig helemaal niet als u hevige krampen in uw buik krijgt. Als u dit heeft kunt u gewoon eten en drinken en is er geen speciaal dieet nodig. Verder is het goed om te plassen door een zeefje of om uw plas op te vangen. Zo weet u zeker of de niersteen er uit is. Verder is het wel belangrijk om naar de dokter te gaan, ze hebben vaak pijnstillers die erg snel werken. Na 1 of 2 dagen zult u de pijnstillers al niet meer nodig hebben.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top