Now Reading
Nederlandse vrouw geeft haar moeder een dikke 8

Nederlandse vrouw geeft haar moeder een dikke 8

77 procent van de Nederlandse vrouwen ergert zich aan haar moeder. Tegelijkertijd geven zij haar een dikke acht als rapportcijfer en zegt 40 procent, dat zij haar in huis neemt, als ze niet meer zelfstandig kan wonen. Dat blijkt uit een enquête van het vrouwenweekblad Vriendin.

Op de vraag ‘Hoe is de band met jouw moeder?’ blijkt dat Nederlandse vrouwen tevreden zijn over hun relatie met hun moeder. Maar liefst driekwart geeft haar een ruime voldoende. Toch geeft 77 procent eerlijk toe zich ook regelmatig aan haar te ergeren. De meest gehoorde ergernis is: ‘Ze bemoeit zich te veel met mijn leven en/of de opvoeding van mijn kinderen.’ 4 op de 10 vrouwen schaamt zich soms voor haar moeder. ‘Hard lachen’, ‘luid praten’, ‘ouderwetse kleding’ en ‘haar uiterlijk’ zijn de meest genoemde redenen.

65 procent ziet haar moeder minimaal 1 x per week, 74 procent heeft iedere week telefonisch contact. Behalve hun gezondheid, werkperikelen en de kleinkinderen, is ‘het weer’ een geliefd gespreksonderwerp. Opmerkelijk is dat 1 op de 10 vrouwen (en in de leeftijd van 30 – 35 jaar zelfs een kwart) met haar moeder het seksleven van zowel haar als dat van haar moeder bespreekt.

Opvallend was verder de uitkomst dat 40 procent van de vrouwen zegt bereid te zijn haar moeder in huis te nemen als zij niet meer zelfstandig kan wonen.

See Also
Genieten in Giethoorn - 3 SUPER uitjes

De gehele uitkomst van de Vriendin-moeder-dochter-enquête, ingevuld door 2000 vrouwen, lees je in het jubileumnummer van Vriendin. Het weekblad bestaat 15 jaar en dit speciale nummer ligt op 12 september in de winkels. Vriendin is het derde vrouwenweekblad van Nederland, met een oplage van 124.000 exemplaren en een bereik van 700.000 vrouwen per week.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top