Now Reading
Man sneller in de wolken door zomer dan vrouw

Man sneller in de wolken door zomer dan vrouw

Arie Boomsma & Chantal Janzen ‘favoriete zomerdate’ van 2012

 

Ondanks het slechte zomerweer zijn singles toch  positief gemutst deze zomer, zo laat het jaarlijks terugkerende zomeronderzoek van datingsite Lexa.nl zien. De zomerperiode betekent voor bijna de helft (48%) van de ruim 1.700 ondervraagde singles een extra stimulans om juist nu een date te vinden. Vooral mannen (58%) zien deze zomer als de ultieme periode om te daten. De maanden juli en augustus zijn altijd de meest bezochte maanden op Lexa.nl Volgens directeur Stefan van den Berg zijn singles dan meer dan ooit op zoek naar een leuke date: ‘Het is vakantie, singles hebben meer tijd en gesettelde vrienden zijn vaak weg, dus gaan singles online op zoek naar andere singles om leuke dingen te ondernemen. Bovendien blijft het terras de favoriete locatie voor een eerste date, gevolgd door een zomerse strandwandeling’. De droomman voor een zomerse date is bij de vrouwen een welbespraakte, gespierde man als Arie Boomsma, bij de mannen is een zelfstandige vrouw met humor zoals Chantal Janzen veruit favoriet.

 

Positieve stemming

Vorig jaar gaf ruim 30% nog te kennen het soms moeilijk te hebben met het zien van zoenende, verliefde koppels, maar dit jaar heeft slechts 8% van de ondervraagden daar nog moeite mee. De helft van de singles gebruikt de zomer liever als motivatie om een partner te zoeken om samen ook leuke activiteiten mee te kunnen ondernemen. Online gaan singles deze zomer daarom bewust op zoek naar singles die dezelfde zomerse hobby’s en interesses hebben als zij. Op het eigen profiel worden profielfoto en profieltekst voorzien van een zomers tintje.

 

Ideale omstandigheden

Daarnaast heeft een derde in de zomer meer lef om iemand uit te nodigen voor een date. Vooral mannen zeggen in de zomer sneller een voorstel te durven doen aan een leuke dame. Ook zoenen en verliefd worden gebeurt bij twee derde van de mannen en de helft van de vrouwen sneller in de zomermaanden. Het terras en de romantische strandwandeling vullen ook in 2012 de eerste plekken als het om de ideale omstandigheden voor een zomerse date gaat. Nederlandse singles, zowel man als vrouw, dragen dan graag een jeans met een leuk shirt of top erop. Vanuit de speakers op het terras galmt voor single Nederland het liefst de Braziliaans-Portugese hit ‘Ai Se Eu Te Pego’ (‘Nossa Nossa’) van Michel Télo. Deze heeft daarmee klassiekers als ’Lambada’ en ‘Summer of ‘69’ van de troon gestoten.

 

Een nieuwe afspraak tot besluit

Als er een klik is, is een afspraak voor een volgende afspraak net als vorig jaar de kroon op een eerste date. De eerste date kan volgens 1 van de 5 ondervraagden ook beklonken worden met een zoen op de mond. Een innige tongzoen tot besluit is voor slechts 9% het ideale einde, maar wel vaker gewenst dan drie zoenen op de wang (4%). Gelijk met elkaar de nacht doorbrengen is bij gebleken klik voor 15% van de heren het ideale einde, tegenover 4% van de dames.

Als die klik tijdens de date overigens ontbreekt, dan zegt ruim 60% van de singles dit zonder omwegen aan te geven om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe date.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top