Naar Spanje in de winter: 4 tips

Naar Spanje in de winter: 4 tips

Ben je de koude winter beu en wil je het liefst even weg naar een zonnige bestemming? Ga dan naar Spanje. Dit prachtige land staat er niet alleen bekend om de badplaatsen, maar juist ook om de prachtige cultuur, natuur en natuurlijk warme temperatuur.

Om de juiste winterbestemming uit te zoeken geven wij een aantal tips.

Vakantieland bij uitstek

Spanje is meer dan een land achter de Pyreneeën. Je vindt hier namelijk voor ieder wat wils. Houd je van de zon dan zijn hier genoeg badplaatsen te vinden waar het ook in de winter nog aangenaam is. Maar ga je voor het winkelen en het lekkere eten dan moet je weer op andere plekken zijn. Ook voor cultuurliefhebbers zijn er prachtige steden en plekken die hun hart zullen veroveren.

Cultuur en geschiedenis

Ben je op zoek naar cultuur en geschiedenis dan zit je in Sevilla op de juiste plek. Sevilla heeft namelijk het grootste historische centrum van Spanje en een van de grootste in Europa. Sevilla is gelegen in Andalusië, in het zuiden van Spanje. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Sevilla, het Alcazar en de Torre del Orro.

Natuurlijk staat ook Barcelona bekend om haar prachtige culturele gebouwen. Deze miljoenenstad is niet voor niets een van de favoriete bestemmingen voor een stedentrip. Je raakt er niet uitgekeken en zelfs na tientallen bezoekjes ontdek je telkens weer iets nieuws.

Eten en drinken

Voor het lekkerste eten en drinken kun je eigenlijk overal in Spanje wel naartoe. Ben je echter op zoek naar authentieke Paella dan kun je het beste naar Valencia. Deze stad staat echt bekend om hun Paella naast hun prachtige culturele gebouwen en straten. Wanneer je in Valencia rondloopt dan voelt het alsof je er thuis ben. Heel anders dan in Barcelona waarbij je continu je bezittingen in de gaten wilt houden.

Paella

Houd je meer van tapas dan kun je ook in het noorden van Spanje of juist in het zuiden terecht. En elk deel van Spanje hebben ze wel weer andere specialiteiten.

Natuur

Naast dat Spanje een cultuurrijk land is, vind je er ook de meest prachtige natuurgebieden. Een van deze natuurgebieden is Cap de Creus in het Noorden van Spanje. Dit mooie natuurgebied bestaat uit grillige rotsformaties die je doet denken aan een maanlandschap. In dit gebied vind je ook een van de mooiste dorpjes aan de Costa Brava. Namelijk Cadaqués. Dit is een voormalig vissersdorpje wat bekend staat als het stekje van Salvador Dali. In dit gebied vindt je ook de Monestir van Sant pere de Rodos en het plaatsje El Port de la Selva.Cadaqués