In deze Zuid-Europese steden vindt u de mooiste culturen

In deze Zuid-Europese steden vindt u de mooiste culturen

Geniet u ook van het vooruitzicht om op vakantie te gaan? Heerlijk eten, cultuur, warmte en een rustgevende omgeving; Valencia en Madrid beschikken over dé ingrediënten die een stedentrip compleet maken. Vandaar dat we u graag informeren en inspireren over de mogelijkheden om in deze steden vakantie te vieren. Reist u mee?

Vakantie vieren in Valencia

Heerlijk fietsen door het zonnige Valencia, dat is toch een prachtig vooruitzicht? Valencia is na Madrid en Barcelona de stad met de meeste inwoners van Spanje. Valencia telt twee miljoen bewoners, maar dat is niet te merken. Binnen 2,5 uur vliegt u van onze hoofdstad Amsterdam naar het prachtige Valencia, terwijl u een afstand overbrugt van 1495 kilometer. In Valencia spreekt de bevolking voornamelijk Spaans, maar Engels beheersen de inwoners over het algemeen ook. Bent u dol op het Spaanse gerecht Paella? Het gerecht komt oorspronkelijk hier vandaan. Eet smakelijk! Vergeet vooral niet om comfortabele schoenen mee te nemen, want Valencia is een perfecte stad om wandelend te ontdekken. Vooral het Turia Park is echt indrukwekkend om te bewonderen. Het park in Valencia is ruim 9 kilometer lang en het komt helemaal tot leven in de avond. Dan wordt er door de inwoners actief gesport. Van sportvelden tot hardlooproutes, schaakborden, bankjes en het grote klimtoestel Gulliver; de locals zijn er graag te vinden en benutten het park goed. Het park mag niet ontbreken wanneer u een stedentrip naar Valencia maakt!

Bezienswaardigheden in Valencia

In Valencia is er genoeg te beleven op het gebied van cultuur. Veel toeristen associëren Valencia met het centrum voor cultuur en wetenschap. U treft Ciudad de las Artes y las Ciencias in het hart van Valencia en het bestaat uit zes gebouwen. Een mooie wandeling brengt u langs het operagebouw, een bioscoop, het planetarium, het museum van de wetenschap en het Oceanium. L’Oceanografic is het grootste aquarium van Europa met zeven verschillende ruimtes. Hier leven ongeveer 45.000 zeedieren van 500 verschillende soorten! Het mooiste uitzicht op de bouwwerken van de Ciutat de les Arts i les Ciències, heeft u vanaf L’Umbracle. Dit is een grote botanische tuin van meer dan 17.000 vierkante meter, het is een waar palmbomenparadijs. Plaza del Ayuntamiento is het belangrijkste plein van Valencia, waar ook het gemeentehuis staat. In de buurt van dit plein is het heerlijk om te wandelen door de oude straatjes van Valencia. Wanneer u richting het treinstation Valencia Estació del Norte loopt, is het een aanrader om een kijkje te nemen in de hal. Deze is namelijk fraai versierd met mozaïek. Veel plezier op deze veelzijdige stedentrip!

Mooi Madrid

Een stedentrip naar Madrid mag niet ontbreken op uw bucketlist! Madrid is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Spanje. De stad is ook een gemeente en ligt in het midden van het land op de Spaanse Hoogvlakte. Wist u dat Madrid de op vier na grootste stad van Europa is? Madrid behoort absoluut tot de topbestemmingen in Spanje. Het historische karakter, de culturele activiteiten die georganiseerd worden en de ontspannende en authentieke sfeer van de stad maken een citytrip naar Madrid tot een fantastische ervaring. In slechts twee uur vliegt u van Amsterdam naar Madrid, terwijl u 1459 kilometer overbrugt. U bent er zo!

Bezienswaardigheden in Madrid

Madrid beschikt over prachtige bezienswaardigheden die veel indruk maken. Er zijn ontzettend veel musea, historische monumenten en bekende kerken te vinden in de stad. Ook staat in Madrid de grootste arena waarin stierengevechten worden gehouden, Las Ventas. Het centrale plein (Plaza Mayor), het Koninklijke Paleis, Teatro Real en het Zoo Aquarium Madrid zijn absolute aanraders om te bewonderen als je een stedentrip naar Madrid maakt. Nog een praktische tip: in Spanje gebruikt men chloor om het drinkwater te reinigen. Daardoor smaakt het anders dan we in Nederland gewend zijn. Het drinken van het water is niet schadelijk voor de gezondheid. Geniet van de heerlijke Spaanse keuken wanneer u een bezoek brengt aan Madrid; chorizo, paella tapas en de verrukkelijke gamba’s zijn het proeven meer dan waard. Buen viaje!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: