Now Reading
Mountainbiken

Mountainbiken

Mountainbiken is tegenwoordig niet alleen om als sport uit te oefenen maar ook om gewoon mee te recreëren. Nederland biedt wat biken betreft volop mogelijkheden om deze outdoor-activiteit uit te oefenen. Mountainbiken is een razendsnelle actie!

Toertochten
Veel mountainbike tochten worden ‘s winters georganiseerd, zo rond september kun je weer meer tourtochten verwachten, zoals de Kroondomeinentocht op 1 september in Apeldoorn en de Knoops zomerveldtoer op 2 september in Mierlo.

Meer informatie
Zoek je meer informatie over mountainbiken in Nederland of algemene informatie? Klik dan hier!

Mountainbike tips:
Afdalen

Een zeer populaire methode om onbekende afdalingen te overleven is “the chest-on-saddle” methode. Kom van het zadel af, verplaats je lichaam naar achteren.

Balans
De beste manier om je balans te verbeteren gaat door middel van het oefenen van een “trackstand” Dit betekent dat je stilstaat met je fiets zonder met je voeten op de grond te komen.

Bochten
Het nemen van een niet al te steile haarspeldbocht: Bij het naderen van de bocht verminder je je snelheid en zet je je pedalen horizontaal.

Klimmen
Eerst moet je leren balanceren tussen het kracht zetten op de pedalen en het verliezen van grip op het achterwiel. Dit kun je doen door een vrij steile heuvel met een beetje los oppervlakte op te zoeken.

Modder
Ten eerste moet je banden hebben met grote noppen, zodat de modder tussen de modder vandaan kan. Pomp de banden ook niet te hard op, zodat je niet te diep door de modder snijdt.

Relaxed
Gebruik je armen en benen als vering. En dan is alleen op het zadel blijven zitten ook nog geen relaxed rijden. Houd je armen en benen gebogen en probeer te ontspannen.

See Also
3 dagen fietsen met een verblijf in een kasteeltje

Snelheid
Het klinkt raar, maar soms gaan rijders de fout in door een te lage snelheid te hanteren. Sommige acties pakken gewoon beter uit bij een wat hogere snelheid.

Valpartijen
Aan valpartijen kun je niet ontkomen. Ten eerste laat je nooit overhalen tot acties waar je niet achter staat.

Obstakels
Hier een aantal tips om snel en veilig over obstakels heen te komen. Ten eerste zijn voorwerpen hoger dan 20 cm geen obstakels meer!

Mountainbike arrangementen
Voor speciale arrangementen om te gaan moutainbiken klikt u hier!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top