Now Reading
Maak uw relatie sterker

Maak uw relatie sterker

Door in een goeie relatie te zitten kunt u uw hart en geestelijke gezondheid beschermen. Het is ook helemaal normaal dat u af en toe helemaal gek van elkaar worden, maar de volgende tips kunnen u hulpen om sterk te blijven en om het niet erger te maken.

Tijdens een terugkerend argument…
In plaats van uw handen in de lucht gooien en weg lopen (zoals gewoonlijk), loop dan naar uw partner toe en geef hem een knuffel. Ja, het zal misschien wel alles in uw nodig hebben om het te doen, maar u zult verrast zijn door hoeveel spanning deze simpele beweging zal verminderen. Als dit geen optie is, neem dan even 10 minuten pauze om af te koelen voordat u weer met uw partner gaat praten.

In een noodsituatie…
Stel u voor, de moeder van uw partner heeft net een hartaanval gehad. Maar in plaats van dat u vraagt “Heb je iets nodig?” of “Wat kan ik doen?” Gebruik uw gevoel en onderneem actie, regel de reis, vind een oppas voor uw hond, stuur bloemen naar het ziekenhuis.

Uw partner is te laat, alweer…
Gewoon te laat zijn, kunt het beste bespreken nadat uw partner 2 of 3 keer te laat is gekomen. Zeg hem dat u gerespecteerd wilt voelen en dat stiptheid belangrijk voor u is. Als u deze boot gemist heeft, en uw partner al jaren schuldig is van de laat komen, waarschuw uw partner dan. Bijvoorbeeld, als uw partner niet op tijd is voor een film date, ga dan de film zonder hem kijken. Laat uw partner zien wat hij mist als hij/ zij niet op tijd is.

Vervelende gewoontes…
De volgende keer dat uw partner weer dezelfde oude (verschrikkelijke) feest grapjes uit pakt, en dat de reactie erop rollende ogen zijn, zorg er dan voor dat uw partners grapjes wel grappig woeden, en wees de enige persoon die er wel echt om moet lachen. Waar het op neer komt, erger uzelf niet aan elk ding, jullie zijn een team.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top