Now Reading
Leg uw laatste wens online vast

Leg uw laatste wens online vast

Welke muziek wordt er tijdens de crematie gedraaid? Welke boodschap wilt u uw partner of kinderen nog meegeven. Wie wilt u welke bezittingen schenken? Tegenwoordig kunt u persoonlijke laatste wens vastleggen via www.watikwens.nl

Op het laagdrempelige online platform kunt u aangeven wat u wel en niet wilt en van tevoren zaken regelen.

“Het biedt mensen de kans om vooraf goed te beschrijven en vast te leggen wat er moet gebeuren als je ziek wordt of komt te overlijden, zodat je dat ook met familie en geliefden kunt delen. Anders beslissen anderen dat na je dood en dat is een gemiste kans,” stelt bedenker Jos Verspaget.

Hij verloor een paar jaar geleden zijn vrouw en enkele maanden geleden zijn moeder. Beiden hadden hun laatste wensen duidelijk beschreven. ,,Mijn vrouw heeft een lang ziekbed gehad, waardoor we de tijd hadden om dat te bespreken en vast te leggen, maar niet iedereen is die tijd gegund,” vertelt Verspaget.

Watikwens.nl is niet verbonden aan verzekeraars, zorg- of uitvaartorganisaties. U bent daardoor vrij om aan te geven wat u wilt. Ook is het geen vervanger voor formele zaken die geregeld moeten worden zoals testament of een euthanasieverklaring. De website is vooral bedoeld voor persoonlijke wensen en afspraken, die voor personen vaak des te belangrijker zijn.

See Also
TOP 3 Dagje Giethoorn en heerlijk fluistervaren

Wie zich inschrijft krijgt de keuze uit een heel menu aan mogelijkheden. Van wensen voor niet behandelverklaring, de wake, uitvaart of kerkdienst – bijvoorbeeld muziek, video, toespraken, bloemen, sieraden, kleding en adressenlijst – tot praktische zaken die geregeld of overgedragen moeten worden zoals verzekeringen, wachtwoorden en administratie. Abonnees kunnen schrijf- en leesrecht toekennen aan anderen en hun hele wensenpakket uitprinten.

Volgens Verspaget kan het niet helder hebben van de voorkeuren en wensen van partner, kind of ouders een bron van misverstand en wrijving vormen. “In tijden van verdriet moeten mensen al een heleboel regelen. Dan is het hebben van persoonlijke informatie met heldere tekst en begrijpelijke uitleg een grote troost,” zegt hij. “Je laatste wensen vastleggen is onderdeel van het afscheid nemen en van het rouwproces. Je gunt het iedereen om dat op een goede manier te doen. Daar is deze website voor bedoeld.”

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top