Dit kunt u doen tegen inbrekers wanneer het weer sneller donker wordt

Dit kunt u doen tegen inbrekers wanneer het weer sneller donker wordt

De zomer is nu toch echt voorbij het begint langzaam steeds sneller donker te worden. Inbrekers worden in deze tijd een stuk actiever, ze kunnen makkelijk zien wie thuis is en wie niet. Ze kunnen natuurlijk ook lastiger herkend worden in het donker en er zijn dan ook minder mensen op straat. Wat kunt u doen om dit tegen te gaan?

Goede sloten

Het is van belang om goede sloten te hebben voorzien van een SKG- sterkeurmerk. Dit zijn goede sloten die inbreekwerend zijn. Van de buitenkant is dit lastig te zien maar wanneer ze een poging doen zullen al gouw weer afhaken. Het zal hun te veel tijd kosten om binnen te kunnen komen waardoor ze vaak toch besluiten om weer weg te gaan.

Sluit ramen en deuren

Bent u heel even de deur uit wanneer het donker is? Ook dan is het belangrijk om alles goed dicht te doen. Houdt de ramen ook niet op de kiep stand maar die deze volledig dicht. De deuren kunt u het beste ook volledig op sloot draaien of op het nachtslot zetten. Deze kleine dingen kunnen er voor zorgen dat een inbreker snel binnen kan zijn.

Zorg voor licht

Als er in een huis alle lampen uit zijn weten ze gelijk dat er niemand thuis is. Zorg er voor dat er altijd wel een lampje aan is en zet dit op een tijdsschakelaar. Weet u vooraf al dat u tot laat moet werken? Doe dan ook de rolluiken alvast iets dicht. Het is natuurlijk ook vreemd wanneer iemand deze helemaal open heeft staan terwijl het al donker is buiten.

Hou de buurt in de gaten

Het kan natuurlijk ook bij mensen in de buurt gebeuren. Hou af en toe dan ook een oogje in het zeil of geef ze ook wat tips mocht u een heel donker huis zien. Ziet u een vreemd persoon in de buurt hou dit dan ook in de gaten of schrijf voor de zekerheid alle uiterlijke kenmerken op of kenteken. Mocht er iets gebeuren dan kunt u deze gegevens door geven bij de politie.

Zorg voor een veilige woning en weer inbrekers af met deze tips.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: