Is hamsteren tijdens de Corona uitbraak nodig?

Is hamsteren tijdens de Corona uitbraak nodig?

Veel mensen door heel Nederland trekken massaal de schappen leeg. Het gaat vooral om de producten die lang houdbaar zijn of die in de diepvries lang bewaard kunnen worden. Veel mensen slaan bijvoorbeeld wc-papier, zeep , groente in blik en eten dat in de lang in de diepvries bewaard kan worden. Bent u wat later in de winkel dan zult u veel lege schappen aan treffen. Heeft u al bedacht wat u zou willen koken, pas deze plannen maar aan want vaak zijn de gewenste producten al uit verkocht.

Het werkt aanstekelijk

Bent er zelf op tegen dat iedereen zo extreem aan het hamsteren is? Waarschijnlijk heeft u zelf ook gedacht ‘moet ik niet iets extra’s mee nemen’. Elke keer als je in de winkel komt en alles is al weg ga je de volgende keer ook maar wat meer mee nemen om het maar vast in huis te hebben. Zo ben je zelf ook een beetje aan het hamsteren, maar waarom? Er is voldoende voor iedereen alleen kunnen de winkels dit hamsteren niet zo snel bij houden. Ze doen er dan ook alles aan om de schappen snel weer te vullen. Het hamsteren is dus niet nodig, maar het werkt zo aanstekelijk dat iedereen meer gaat halen als normaal.

Het hamstergedrag zal tot rust komen

Er wordt verwacht dat de drukte in de winkels af gaat nemen. In Italië is het hamstergedrag ook vertoont, dit is echter weer op gehouden toen iedereen door had dat de winkels alles aan konden blijven vullen. In Nederland zal dit dan ook snel ophouden en kan iedereen weer normaal boodschappen blijven doen.