Now Reading
Hoortoestellen verbeteren kwaliteit van leven

Hoortoestellen verbeteren kwaliteit van leven

Onbehandeld gehoorverlies kan leiden tot depressies en angst. “Veel slechthorende mensen worstelen in stilte met hun gehoorverlies. Ze proberen het contact met de buitenwereld te behouden maar zoeken geen hulp.” Aldus de Amerikaanse psycholoog David Myers.

Slechthorenden wachten lang
David Myers deed zijn uitspraken op de jaarlijkse conventie van de American Psychological Association. Hij is zelf al sinds zijn tienertijd slechthorend. Maar ook hij ging pas zijn eerste hoortoestellen dragen toen hij al in de veertig was. Op de conventie vertelde hij dat slechthorenden gemiddeld 6 jaar wachten tot ze iets aan hun gehoorverlies doen. Ontkenning, ijdelheid en zich niet bewust zijn van wat je allemaal mist, het zijn allemaal redenen dat mensen de gang naar de huisarts of de audicien uitstellen.

Met hoortoestel veel actiever
En dat terwijl onderzoek onder 2304 slechthorenden laat zien dat gehoorverlies grote gevolgen kan hebben. Uit de studie bleek dat zij die geen hoortoestellen droegen, 50 procent meer kans hadden te lijden aan depressies of somberheid. Slechthorenden die wel een hoortoestel droegen waren sociaal veel actiever. Het onderzoek liet ook zien dat slechthorenden tussen de 20 en 69 jaar half zo vaak geneigd waren om iets aan hun gehoorverlies te doen dan 70-plussers.

Weer controle over eigen leven
Myers vertelde dat boosheid, angst, depressie en frustratie veel voorkomen onder slechthorenden die niets doen aan hun gehoorverlies. Een hoortoestel helpt hen om weer controle over hun leven te krijgen en emotioneel stabieler te worden. Het cognitieve functioneren verbetert zelfs.

Wacht zelf niet langer
Misschien herkent u iets van uzelf in het bovenstaande. Wellicht helpt het u om de gids over gehoorverlies te lezen. Alle informatie over gehoorproblemen heeft Beter Horen verzameld in een complete gids. Ook staan er ervaringen in van meerdere klanten. In de 100 jaar dat Beter Horen al voor oplossingen zorgt, weten ze waar slechthorenden mee worstelen en hoe moeilijk het is om de eerste stap te zetten. Maar zij zien ook hoe opgelucht mensen zijn als ze weer goed kunnen functioneren.

Bestel hier gratis de gids.

Bron: http://medicalxpress.com/

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top