Now Reading
Hoe kunt u meer bewegen als u thuis werkt?

Hoe kunt u meer bewegen als u thuis werkt?

De meeste van ons zullen nog thuis aan het werk zijn in plaatst van op kantoor. Maar hoe kunt u er nou voor zorgen dat u ook dan volgende beweegt? Wellicht gaat u normaal met de fiets naar uw werk of komt u even in bewegen door voor iedereen koffie te halen. Als u thuis aan het werk bent heeft u minder optie om even in beweging te komen. Ik heb een aantal tips voor u op een rij gezet zodat u voldoende in beweging kunt blijven.

Begin in uw vrije tijd

Het is goed om een vast moment in te plannen waarom u even kunt bewegen. Zo is het verstandig om bijvoorbeeld voor het werk een beweeg momentje te hebben. Ga bijvoorbeeld eerst een stukje wandelen maar bijvoorbeeld iets in huis doen is ook al voldoende. Zo krijgt u tijdens het stofzuigen ook voldoende bewegen en heeft u gelijk een schoon huis. Heeft u pauze? ook dat is een goed moment om even een frisse neus te halen. De buiten lucht doet ook altijd even goed en u komt zo ook aan uw stappen.

Drinken blijven pakken

Voldoende water drinken is natuurlijk erg belangrijk. Wanneer u een waterkan op tafel zet zult u een stuk minder aan uw beweging toe komen. Elke keer dat u glas leeg is loop dan naar de keuken voor een nieuw glas koud water. Uiteraard is is het ook beter om bij elk kopje koffie of thee in beweging te blijven. Wanneer uw werkplek boven is heeft dit alleen maar meer voordelen omdat u ook even kunt traplopen wat ook erg goed is voor de doorbloeding in uw benen.

Ondersteuning met een stappenteller

Er zijn handige stappentellers die u kunnen helpen bij het in beweging blijven. Zo is er standaard een aantal stappen ingesteld die u eigenlijk dagelijks zou moeten halen. Heeft u te weinig? dan kunt ook na het werk nog even een rondje lopen of een wandeling met de honden maken. De stappen teller laat u ook weten wanneer u te lang gezeten heeft zodat u even in beweging kunt komen.

Lees ook
Sporten en eten

Oefeningen

Er zijn ook speciale oefeningen die u kunt doen achter uw bureau om te zorgen voor een goede houden en om even in beweging te zijn. Zo kunt u uw armen en rug even rekken en strekken maar ook tijdens een telefoon gesprek kun u even in de kamer rond blijven lopen of oefeningen gaan doen.

Het is belangrijk om in beweging te blijven ook tijden uw werk.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top