Now Reading
Heerlijk winters recept: Pompoenstamppot!

Heerlijk winters recept: Pompoenstamppot!

Pompoenstamppot, een heerlijke winterse stamppot! Bekijk hieronder wat u nodig hebt en hoe u deze stamppot bereid.

Ingrediënten:

  • 500 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 500 milliliter water
  • 100 gram boter
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 ui
  • 200 gram chorizo of geitenkaas

Bereidingswijze

See Also
Tips voor een gezonde borrelplank

  • Vul een grote pan met water en voeg een klein beetje zout toe
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes
  • Doe de aardappelen en pompoen bij elkaar in de pan en laat ze 30 minuten zachtjes koken
  • Snijd de ui en bak deze lichtbruin
  • Giet het water af en voeg de boter en uien toe aan de aardappels en pompoen
  • Stamp het mengsel met een stamper totdat u het mengsel fijn genoeg vindt.
  • Voeg afhankelijk wat u lekker vindt de chorizo of geitenkaas toe
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper

Eet smakelijk!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top