Now Reading
Heeft u nog contant geld op zak?

Heeft u nog contant geld op zak?

geld

Contant geld dreigt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Pinnen is bijna over al mogelijk. Steeds meer banken halen hun pinautomaten weg. Toch zijn er mensen die juist graag met contant geld betalen en liever de pinpas thuis laten. Heeft u nog contant geld op zak? Waarom betalen we niet uitsluitend met de pinpas?

Waarom nog gebruik maken van contant geld?

Contant betalen heeft zo zijn voordelen. Zo leren kinderen en kleinkinderen de waarde van geld. Kreeg u vroeger ook geld voor een goed rapport? Door een fysiek muntje vast te houden weten kinderen beter wat geld is én wat de waarde van geld is. Een pasje op een apparaat houden kan natuurlijk niet oneindig doorgaan. Sparen in een spaarvarken en af en toe tellen hoeveel er al is gespaard is natuurlijk een heel anders dan online inloggen bij internetbankieren om te kijken wat het saldo is. Natuurlijk veranderen de tijden en wint het digitale betalen steeds meer terrein. Er zijn toch nog mensen die voorkeur geven aan cash betalen. Zo kunt u met cash geld beter zicht houden op uw budget. Door alle pin betalen is het lastiger oog te houden op uw uitgaven. Met contant geld is het direct duidelijk hoeveel er nog over is van het budget. Vooral mensen met een kleine portemonnee geven de voorkeur aan contante betalingen.

Altijd veilig betalen en geen last van storingen

Betalen met contant geld is altijd veilig en niet te traceren. Een cadeautje kopen voor uw partner kan lastig zijn wanneer er een pinafschrijving is. Met cash betalingen heeft u ook geen last van internetstoringen. Een pinstoring kan een hele winkel plat leggen. Voor u is het betalen met contant geld veilig echter brengt het voor de winkeliers wel extra risico’s met zich mee. Zo kan veel cash geld doel zijn van een overval .

See Also
fietsverzekering

Waarom betalen we niet uitsluitend met de pinpas

De pinpas heeft in korte termijn veel terrein gewonnen tijdens de corona pandemie. Cash geld is bacterie gevoelig en er was een periode waarin winkeliers enkel pin betalingen aannamen. Winkeliers mogen contant geld weigeren maar moeten dit dan wel goed kenbaar maken. Er is een grote groep mensen die nog enkel nog met contant geld wil betalen. Door enkel pinbetalingen te accepteren wordt een doelgroep buitengesloten. Winkeliers willen natuurlijk meerdere doelgroepen bedienen en het uitsluiten van contante betalers is niet erg klantvriendelijk. Of we in de toekomst echt enkel alleen digitaal kunnen betalen zullen we moeten afwachten. Cash is nog lang niet verdwenen uit ons straatbeeld.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top