Now Reading
Haring eten met of zonder uitjes

Haring eten met of zonder uitjes

haring eten

Op zaterdag haring eten op de markt? Uw boodschappen combineren met een bezoekje aan de visboer? In veel dorpen en steden is op vaste dagen de visboer op de markt te vinden. Een lekkerbekje voor thuis en tijdens het wacht vast een heerlijke haring eten. Een bezoekje aan de visboer is vaste prik. Maar eet u de haring met of zonder uitjes en hoe gezond is haring eigenlijk?

Haring eten met of zonder uitjes

In juni vindt traditioneel vlaggetjes dag plaats, tijdens deze dag wordt de komst van de nieuwe haring gevierd. Hollands nieuwe is vol van smaak en heeft eigenlijk helemaal geen ui nodig om lekker te smaken. Toch wordt haring traditioneel vaak met een uitje of broodje gegeten. Bij verse haring kunt u de uitjes eigenlijk wel achterwege laten want ui is ooit aan de haring toegevoegd om de bedorven smaak te maskeren. haring is een delicatesse en verse haring heeft de uit eigenlijk niet nodig. Tegenwoordig worden de haringen natuurlijk veel beter bereid en wordt de smaak en versheid bij visboeren goed behouden. Proef de echte smaak van de vis en laat de ui achterwege.

Hoe gezond is haring happen?

Haring is gezonde vette vis. Omega 3 helpt vetzuur beschermt tegen hart- en vaatziekten én ondersteunt het functioneren van de hersenen. Af en toe een haring van de visboer is dus zeker een gezonde toevoeging aan uw dieet. Net als bij alles is te veel vette vis natuurlijk niet goed maar af en toe heeft het eten van haring zeker gezondheidsvoordelen.

See Also
Tips voor een gezonde borrelplank

Geniet van de heerlijke en unieke smaak van haring en laat de uitjes achterwege bij uw volgende bezoekje aan de markt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top