Gouda bij Kaarslicht 2017

Gouda bij Kaarslicht 2017

Gouda bij Kaarslicht is al 62 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.

Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ganzenhoeder en schaapherder met hun dieren nemen bezit van het centrum en de ‘levende’ kerststal is weer present. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Wilt u een indruk van hoe het vroeger was bij Gouda bij Kaarslicht? Klik dan hier »

Gouda Stad van…
Heeft u genoten van de historische stad Gouda en van Gouda bij Kaarslicht? Alle reden om nog even te blijven en na te genieten tijdens ‘Gouda in de ijstijd’, als iedereen op de Goudse ijsbaan vanaf 20 december voor het eerst een rondje helemaal rondom het prachtige stadhuis kan maken. Natuurlijk zijn er de gezellige extra kerstkoopavonden en zijn de winkels ook op 24 december open.

Klik hier voor meer informatie over Gouda bij Kaarslicht 2017!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: