Now Reading
Genieten in Giethoorn

Genieten in Giethoorn

Giethoorn is bij uitstek geschikt om een heerlijke dag te vertoeven met bijvoorbeeld uw familie, vrienden of gewoon lekker met uw gezin. Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, dus u kunt al wel raden hoe mooi het is in Giethoorn! Geniet van een dagje uit in Giethoorn met vele leuke attracties die je kunt doen. 

Cultuur
Giethoorn is gelegen in de kop van Overijssel, tussen Meppel en Steenwijk. Het is een dorp wat ongeveer 2620 inwoners telt. Het dorp staat vooral bekend om de bruggetjes, waterwegen en punters. Er ontstonden op een gegeven moment plassen en meren. Er zijn vele huizen in Giethoorn die op een soort eilandjes zijn gebouwd en die je alleen kan bereiken via een bruggetje. Deze bruggetjes zijn vaak ook privé van de mensen die er wonen. Eigenlijk is het onmogelijk om met de auto door Giethoorn te rijden. Het is alleen toegankelijk via één fiets- en wandelpad. Er vindt ook veel verkeer plaats via het water. Men maakt dan gebruik van een punter, waarbij je met een stok zelf moet varen. Het geeft een heerlijk vakantiegevoel op het water.

Overnachten in Giethoorn
Giethoorn kun je prima gebruiken als uitvalsbasis om andere omliggende stadjes te bezoeken. Giethoorn is al een bezienswaardigheid op zich en je kan hier zeker de hele dag en ook wel een heel weekend vertoeven. Ga romantisch met z’n tweetjes een weekend naar Giethoorn en huur een punter of een fluisterboot en leer de grachten van Giethoorn kennen. Neem een picknickmand mee aan boord en geniet van de prachtige natuur die Giethoorn kent.

See Also
preHistorisch Dorp

Groepsuitjes in Giethoorn
Naast een weekendje Giethoorn met familie of je geliefde, biedt Giethoorn ook erg leuke dingen aan voor groepen. Wat dacht u van een punter- of fluistertocht? Heeft u een actieve groep, is een puntertocht een erg leuk idee. Heeft u een groep die meer wil genieten van de natuur en omgeving, is de fluisterboot een erg leuk idee. De fluisterboot vaart jullie over de wateren van Giethoorn en is erg mooi en rustgevend. Geniet van een heerlijke high tea in één van de restaurants van Giethoorn met een prachtig uitzicht op het water.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top