Now Reading
De naakte waarheid over lingerie

De naakte waarheid over lingerie

Vrouwen kiezen voor praktische lingerie, terwijl mannen hen het liefst in een sexy setje zien verschijnen. Dat blijkt uit het onderzoek Lingerie: de naakte waarheid van Ruigrok|NetPanel en Sanoma Uitgevers.

45% van de vrouwen koopt meer dan vier keer per jaar lingerie. Meer dan de helft is niet merkentrouw. 39% van de Nederlandse vrouw omschrijft haar lingeriestijl vooral als praktisch en 27% als basic. Met name oudere vrouwen (44%) en vrouwen met kinderen (44%) geven de voorkeur aan praktische lingerie. Mannen geven aan dat zij hun vrouw het liefst in sexy (39%) en romantische lingerie (25%) zien.

Zwart en wit favoriet
Qua kleur blijven zwart en wit het populairst bij vrouwen. De jonge vrouwen gaan vooral voor donker. In de leeftijdsgroep 25 t/m 34 jaar kiest 51% voor zwarte lingerie – significant meer dan bij de 50+ vrouwen. Witte lingerie is vooral populair bij vrouwen met kinderen en vrouwen boven de 50 jaar.

Setjes overbodig
Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen bedenkt haar eigen setje, terwijl 20% echt een setje koopt. Alleenstaanden dragen regelmatiger een lingeriesetje dan vrouwen met een partner. De 50+ vrouw draagt significant minder vaak setjes dan de jongere vrouwen.

Lees ook
Site TIP: Oudjaarsuitje.nl

Grote witte bangmaker 
Neemt niet weg dat de vrouw toch wel alert is op wat ze draagt. De ‘grote witte bangmaker’ is voor haar, net als voor haar man, not done. Van de vrouwen geeft 68% aan nooit zo’n grote witte oma-onderbroek aan te trekken. Van de mannen zegt 59% daar niet gelukkig mee te zijn.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top