Now Reading
Geld lenen na je 65e

Geld lenen na je 65e

Even geld tekort of een grote uitgave: soms is er behoefte aan extra geld. Geld lenen na uw 65e is mogelijk, maar vaak wel onder een aantal voorwaarden. Ontdek welke lening geschikt is en waar u rekening mee houdt.

Rood staan op de betaalrekening

Even meer financiële ruimte nodig? Rood staan op de betaalrekening lijkt een interessante optie. Toch gaan niet alle banken hiermee akkoord. Bij het naderen of bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd daalt het inkomen. Hierdoor wordt het lastiger om rood staan aan te vragen. Misschien is rood staan ook helemaal geen goed idee: u betaalt bij de meeste banken tussen de 9% en 13% rente.

Limiet maximaal leenbedrag

Vanaf uw 65e verlaagt de limiet van het maximaal leenbedrag. Dit heeft ten eerste met uw dalend inkomen te maken (AOW). Kredietverstrekkers willen voorkomen dat u later met een restschuld zit. Daarom verlaagt deze het maximaal te lenen bedrag. Bij de ene kredietverstrekker gebeurt dit vanaf het 65e levensjaar, bij de ander vanaf het 70e levensjaar. Het is dus niet zo dat u niks meer kunt lenen, maar het ligt wel iets lager dan normaal.

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

80% van alle leenvormen bestaat uit de persoonlijke lening. Vooral voor senioren is dit de beste kredietvorm. Daarnaast zullen veel kredietverstrekkers bij een 65-plusser niet meer akkoord gaan met de aanvraag van een doorlopend krediet. Dit brengt voor de aanvrager alleen maar financiële problemen met zich mee. Bovendien biedt dit de kredietverstrekker minder zekerheid. Geld lenen na uw 65e? Kies (bij voorkeur) voor de persoonlijke lening.

Openstaande lening na overlijden

Wat gebeurt er met een openstaande lening na overlijden? Bij een seniorenkrediet of lening is het mogelijk om een dekking voor overlijden af te sluiten. Hiermee beschermt u nabestaanden tegen een financiële strop. Bij overlijden scheldt de bank een maximaal bedrag kwijt. Dit hoeven nabestaanden niet terug te betalen. Bij een geldlening na het 65e levensjaar is het altijd verstandig om hiervoor te kiezen.

Geld lenen

See Also
Top 3 Fietsweekendjes in Zeeland

De laagste rente

U wilt zorgeloos kunnen genieten van het leven. Hier horen zeker geen financieel hoge lasten bij. Ga altijd op zoek naar een lening met de laagst mogelijke rente. Er zijn kredietverstrekkers die gemakkelijk 2 tot 3% meer rente dan de huidige rentetarieven vragen. Dit zorgt uiteraard voor enorm hoge maandlasten.

Betalingsachterstanden

Ondanks uw goede wil kan het voorkomen dat u de aflossing niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld doordat u met pensioen gaat, of u voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Laat een betalingsachterstand niet op zijn beloop maar neem direct contact op met de kredietverstrekker. Deze kan met u meedenken en met een passende oplossing komen. Vaak is een tijdelijke betalingsregeling mogelijk, of kunt u de lening oversluiten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top