Now Reading
Carmel-by-the-Sea, een bijna magische plek

Carmel-by-the-Sea, een bijna magische plek

Carmel-by-the-Sea (ook wel Carmel genoemd) is misschien wel één van de meest aparte kustdorpjes in de VS. Dit rustige, kleine kustdorpje is geen “party destination” zoals Santa Cruz, Santa Barbara of Laguna Beach maar een bijzondere plek waar romantici zich kunnen terugtrekken. Dit bijna Europese dorpje lijkt niet veel bijzonders te bieden, maar toch staat het in de top 10 “must see destinations” van Amerika. Waarom? Dat ontdekt u nu.

Bedenk dat u in de auto zit, net ontvlucht uit een grote Amerikaanse kuststad waar drukte en chaos de dag regisseren. Op zoek naar rust en tijd voor uzelf rijdt u langs de serene kustlijn op de pacific coast highway 1.

Eindelijk tijd om eens goed de omgeving in u op te nemen. Terwijl u de historische Bixby Bridge oversteekt kijkt u uit over een magisch blauwe oceaan. Hier moet u wel even stoppen.

U rijdt verder naar het noorden en merkt op: het landschap verandert langzaam van mozaïek achtige, beige duinen naar groene, wilde bossen die vergezeld worden door pittoreske kust huisjes. Terwijl Amerikaanse cafés en Truck Stops u passeren merkt u dat u weer dichterbij de bewoonde wereld komt.

De snelweg gaat wat meer landinwaarts en u rijdt het schattige dorpje Carmel binnen. Aan de kust en in het dorp vindt u luxueuze hotels zoals het Carmel Mission Inn. Neemt u tijdens uw reis huisdieren mee? Dan is dat voor het Carmel Mission Inn geen enkel probleem, huisdieren zijn namelijk toegestaan! Zelfs in bepaalde restaurants in Carmel kunt u uw viervoetige vriend meenemen.

Op ontdekkingsreis door dit bijzondere dorpje valt u verschillende dingen op, geen enkel huis heeft huisnummers of een brievenbus en de architectuur heeft een Europees tintje. Dit is allemaal te danken aan de bewoners van Carmel. De bevolking zag er flink op tegen dat hun dorpje “ge-urbaniseert” zou worden en stemden massaal tegen postadressen, parkeermeters en straatlampen. Als u in Carmel bij iemand op bezoek gaat, is de kans groot dat u te horen krijgt: “Torres street, vijfde huis van het linker rijtje, die met de kastanjeboom in de voortuin. Als je bij het blauwe huis bent, moet je terug!” Bijzonder toch?

http://talesfromcarmel.com/2011/08/18/morgan-court-one-of-carmels-hidden-courtyards/

Naarmate de dag vordert bent u wel in voor een hapje eten, dit kan bij de diverse lokale restaurants verspreid door heel het dorp. Nergens in het centrum van Carmel is een fastfood restaurant te vinden, McDonalds, Burger King of Starbucks mogen hier dan ook geen restaurant openen. Ketens zijn ten strengste verboden in het centrum van dit aparte dorpje. Carmel werd door Condé Nast Traveler in 2014 aangeschreven als nummer #7 beste restaurant stad in Amerika. Dit komt mede omdat er geen ketens zijn, dus kunnen de lokale restaurants en cafés zich volledig storten op het aanbieden van de beste producten en lokale lekkernijen.

Dit dorpje, wat rechtstreeks uit een sprookje zou kunnen komen, lijkt meer op een mix tussen een authentiek Zuid-Frans dorp en een plek uit een sprookjesboek van de Gebroeders Grimm. De architectuur is bijna niet te beschrijven. De ouderwetse manier van leven, die gevoed wordt door beoefenen van dans, muziek en kunst geeft dit beboste kust dorpje een unieke sfeer.

Neem een culture tour door het sprookjesachtige centrum en stop hier en daar voor een spontane wijnproeverij. Geniet van een schilderachtige kustlijn die romantici een bijna oneindige zonsondergang meegeeft.

Wat een nietszeggend kustdorpje zou moeten zijn, is in feite een culturele broeikas met een diepgaande geschiedenis. Een echte aanrader tijdens uw rondreis Zuidwest-Amerika.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top