Canada bestaat 150 jaar: Alle nationale parken gratis toegankelijk in 2017

Canada bestaat 150 jaar: Alle nationale parken gratis toegankelijk in 2017

Wil je een rondreis maken door Canada? Dan is 2017 hét jaar om deze rondreis te ondernemen.
Canada viert namelijk haar 150e verjaardag in 2017 en daarom zijn alle nationale parken in dat jaar gratis toegankelijk. De volgende nationale parken in de Rocky Mountains zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Banff National Park
Breng een bezoek aan het allereerste nationale park van Canada, het Banff National Park. Ga er wandelen, fietsen, paardrijden of kamperen en ontdek de prachtige natuur vol ruige kliffen, blauwe meren en loslopende wilde dieren.

Maar dat is nog niet alles, Banff heeft (nóg) meer te bieden. Stap in de Banff Gondola, die je naar de top van Sulphur Mountain brengt. Vanaf 2281 meter hoog kun je genieten van het sensationele uitzicht over de zes bergketens. Om tot rust te komen bezoek je de Upper Hot Springs. Wil je in alle rust genieten van de warmtebronnen? Dan is het aan te raden om vroeg in de ochtend een bezoekje te brengen aan de warmtebronnen. Hier vind je ook het bijbehorende historische badhuis met zwembad en stoomkamers.
Een ideale activiteit voor in de avond is de evening wildlife safari. Hierbij ga je twee uur lang op zoek naar wilde dieren in hun natuurlijke omgeving.

Jasper National Park
Via de Icefields Parkway (een van de mooiste wegen in Canada) rijd je vanuit Banff langs gletsjers, watervallen en blauwe meren naar Jasper National Park. Maligne Lake mag absoluut niet ontbreken tijdens een bezoek aan Jasper NP. Midden in dit meer vind je Spirit Island, het meest gefotografeerde eiland van het park en hét beeld waar de meeste mensen aan denken bij de ‘’Rocky Mountains”.

Een stukje verderop vind je het grootste ijsveld van de rockies, Columbia Icefield. Voor een geweldige ervaring maak je onder begeleiding een tocht over de bekendste gletsjer in dit gebied, de Athabasca Glacier.

Kootenay National Park
In de buurt van het Banff National Park vind je Kootenay National Park en Yoho National Park. Deze twee parken zijn minder bekend maar dat maakt ze niet minder bijzonder.
Het unieke aan Kootenay zijn de vele contrasten in dit nationale park. Ijzige bergrivieren worden bijvoorbeeld afgewisseld met stomende hot Springs. Het ijzer uit de (koude) waterbronnen sijpelt hier in de omliggende grond. Hierdoor heeft het water een dieporanje kleur en zorgt dit voor een bijzonder gezicht.

Yoho National Park
Bergtoppen, gletsjers, watervallen, kloven, wildlife, Yoho National Park heeft het allemaal. Ga picknicken naast het wonderschone Emerald Lake of bezichtig 500 miljoen jaar oude fossielen van Burgess Shale. De actievere reizigers kunnen hiken bij de Takakkaw Falls. In dit gebied vind je betoverende uitzichten en prachtige wandelroutes.

Tip:
Wil je deze speciale verjaardag van Canada meevieren en gratis de nationale parken bezoeken? Wees er dan snel bij en boek jouw rondreis op tijd. Ook als je van plan bent om met de camper op rondreis te gaan, kun je niet vroeg genoeg beginnen met boeken. Op het moment zijn de koersen van de Canadese dollar ten opzichte van de Euro en de Amerikaanse dollar zeer gunstig. Daarom wordt er ook extra veel vraag verwacht vanuit Europa en Amerika. Bekijk de rondreizen Canada.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: