Now Reading
De beste manier om vlees te vervangen in een maaltijd

De beste manier om vlees te vervangen in een maaltijd

Probeert u af en toe ook vegetarisch te eten en een beetje te denken aan dier en natuur? Als u een echte vleeseter bent kan het wat lastig zijn om deze stap te zetten. Door het vlees te vervangen voor iets anders kunt u nog steeds genieten van een heerlijke maaltijd. Kook iets lekkers vol van smaak en u zult het stukje vlees niet snel missen.

Paddenstoelen met de juiste structuur

Als je gaat overstappen naar vegetarisch avondeten kun je hierin heel goed paddenstoelen verwerken. Ze lijken qua structuur ook een beetje op vlees dus u kunt van een recept een stukje vlees vaak vervangen voor paddenstoelen. Om de rijke smaak te behouden is het belangrijk dat u de champignons niet afspoelt, de champignon zuigt zich vol water en de heerlijke smaak gaat weg. Bak ze bijvoorbeeld in de pan zonder boter of olie en de heerlijke smaak en geur komt vrij.

Peulvruchten

Door peulvruchten te gebruiken in plaats van vlees blijf je wel een stevige maaltijd houden. Er zijn verschillende bonen dit u kunt gebruiken en toe kunt voegen aan het recept. Er zijn zelfs recepten waarbij u met bonen een heerlijke burger kunt maken. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond door de eiwitten, vitamine B, ijzer en calcium

Vleesvervangers

Als u vaak aardappels, groente en vlees eet zal het een beetje vreemd zijn om ineens een stukje vlees weg te laten. De maaltijd is niet meer compleet en u zult het stukje vlees missen. Door in plaats hiervan een vleesvervanger te gebruiken zal dit het plekje opvullen en kunt u nog steeds genieten van een vegetarisch diner. Er zijn verschillende soorten vleesvervangers, één die lijkt op echt vlees maar er zijn ook varianten met veel groente erin.

Noten vol voedingsstoffen

Eet u geregeld vegetarisch dan kunt u ook noten gebruiken. Als u houdt van een stukje vlees is dit misschien een minder goede keuze. U kunt noten toevoegen in een salade maar u kunt ze ook roosteren en in het avond eten verwerken. Door geen vlees te eten zult u misschien wat voedingsstoffen missen deze kunt u allemaal terug vinden in noten zodat u de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Heerlijke recepten

In de meeste recepten zult u één van deze opties tegenkomen. Als u niet vaak vegetarisch kookt kan het zijn dat u niet veel inspiratie heeft voor een recept maar tegenwoordig vindt u veel meer vegetarische recepten op internet. Door deze tips om vlees te vervangen zal het een stuk makkelijker gaan om iets te verzinnen en een andere en lekkere keuze te maken.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top