Now Reading
Beleggen is het nieuwe doneren

Beleggen is het nieuwe doneren

Onafhankelijkheid voorop
Oikocredit gelooft dat microkrediet de meest pure vorm van ontwikkelingshulp is. Microkrediet geeft ondernemende mensen in ontwikkelingslanden uitzicht op een betere toekomst. Want met een eigen visnet of een eigen naaimachine komt er brood op de plank en kunnen de kinderen naar school. Door mensen zelf verantwoordelijk te maken voor hun investering, kunnen ze op termijn een eigen bestaan opbouwen.

Investeer in mensen
Geld lenen in plaats van geven zorgt voor een gelijkwaardige relatie tussen de betrokken partijen. Zo bouwen mensen in ontwikkelingslanden aan hun eigen toekomst en krijgen beleggers een eerlijk rendement. Al 40 jaar legt Oikocredit als financiële instelling juist de nadruk op de sociale waarden, in plaats van louter financiële. En doet dit succesvol met microkrediet. Sinds de oprichting heeft geen enkele belegger ook maar iets van zijn ingelegde kapitaal verloren. Sociaal beleggen gaat dus samen met een laag risico.

Uw bijdrage helpt écht
De microkredieten die ondernemers krijgen zijn voor westerse begrippen erg laag. Een lening van 50 tot 500 euro is vaak al voldoende om een bedrijfje te beginnen. U kunt dan ook al vanaf 10 euro per maand meedoen. En Oikocredit zorgt er voor dat u een eerlijk rendement krijgt. Dat was jaarlijks 1,55% in de afgelopen 10 jaar. Investeer vandaag nog in mensen. Beleg in Oikocredit. Kijk op investeerinmensen.nl.

Stichting Beheer Oikocredit Nederland Fonds is als beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds opgenomen in het register van de AFM. Het Oikocredit Nederland Fonds is een beleggingsfonds en er zijn risico’s verbonden aan een belegging in het ONF.

See Also
Fietsarrangementen om de Achterhoek te ontdekken

Loop geen onnodig risico, lees de Essentiële Beleggersinformatie.

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top