Now Reading
Artikel over seksspeeltjes voor vijftig plussers

Artikel over seksspeeltjes voor vijftig plussers

Mensen rond de leeftijd van 20 denken vaak dat mensen boven de 50 geen seks meer hebben, maar niet is minder waar. Het seksleven van deze mensen is vaak beter dan toen zij in hun twintiger of dertig jaren waren. Naast dat zij seks hebben, gebruiken zij ook vaak seksspeeltjes. In dit artikel leest u waarom seksspeeltjes worden gebruikt en welke seksspeeltjes er zijn.

Waarom?

Mannen en vrouwen van boven de 50 hebben vaak het idee dat nu beter een orgasme kunnen krijgen dan vroeger. Seksspeeltjes kunnen helpen bij het sneller en makkelijker bereiken van een orgasme. Rond de leeftijd van 50 krijgt u meer vrijheid in uw leven, de kinderen zijn minder hulpbehoevend of zijn de deur uit waardoor er weer prioriteit aan het seksleven kan worden gegeven.

Veranderde behoefte

Het lichaam verandert boven de vijftig. Om aan de veranderingen tegemoet te komen, bieden seksspeeltjes vaak een ideale uitkomst. Voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid is masturberen goed. Hoe vaker je seks hebt, hoe meer je er zin in krijgt. Hoe vaker je klaarkomt, des te beter alles beneden werkt.

Om opgewonden te kunnen raken is meer nodig dan toen u nog twintig was. Enerzijds heeft dit te maken met gewenning, maar ook met fysieke veranderingen. Immers maakt het lichaam minder hormonen aan en is de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen vermindert. Opgewonden raken duurt langer, maar ook het krijgen van een orgasme.

Seksspeeltjes kunnen een leuke aanvulling zijn op uw seksleven. Om intiem met elkaar te zijn kan het leuk zijn om te experimenteren met seksspeeltjes. Door seksspeeltjes samen te gebruiken kan de communicatie ook weer op gang worden gebracht over veranderende behoeften.

Seksspeeltjes

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan verschillende seksspeeltjes. Mocht u nog niet eerder een seksspeeltjes hebben gekocht, bekijk dan goed wat het beste voor u is. Hieronder leest u welke seksspeeltjes geschikt zijn voor vijftigplussers:

  • Glijmiddel: sommige lichamen produceren minder vocht. Een glijmiddel biedt dan uitkomst. Glijmiddel in combinatie met seksspeeltjes zorgt ervoor dat het prettiger aanvoelt.
  • Clitorisgel: de gel is een aanrader om de natuur een handje te helpen. Aan de gel zijn stimulerende ingrediënten toegevoegd. Wanneer u een paar druppeltjes op de clitoris smeert, wordt u extra gevoelig en komt u sneller en gemakkelijker tot een orgasme.
  • Flexibele speeltjes: kies voor een speeltje dat een beetje buigzaam is. Bij een vrouw boven de vijftig is de vaginawand wat dunner en kan het minder elastisch zijn. Op de gevoelige huid is een hard en krassend speeltje niet prettig. Siliconen speeltjes daarentegen voelen prettiger op de huid aan.
  • Dildo: om de vaginawand te prikkelen kan de vagina wat stimulatie gebruiken. Hiermee voorkom je dat de huid dunner wordt of uitdroogt, omdat de bloedtoevoer wordt gestimuleerd.
  • Pulsator: een pulsator is een vibrator die penetrerende bewegingen maakt. De speeltjes zijn vaak van flinker formaat en ideaal voor vrouwen die het gevoel willen hebben dat ze goed gevuld zijn.
  • Sterke vibraties: vijftigplussers hebben behoefte aan sterke vibraties om hun zenuwuiteinden te stimuleren. Met hand of mond kunnen deze vibraties niet worden gemaakt. De wand-vibrator biedt dan uitkomst.
  • Cockring: rond voorwerp dat u kunt gebruiken om de penis van de man harder en stijver te maken en te houden. De ring brengt u aan wanneer de penis slap is.
  • Prostaatstimulatie: de prostaat kunt u vergelijken met de G spot van de vrouw. Het stimuleren van de prostaat is voor de man niet alleen lekker, maar ook gezond. Er zijn verschillende massage apparaten die bedoeld zijn voor het stimuleren van de prostaat.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top