Now Reading
Aids is nog lang niet dood

Aids is nog lang niet dood

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders denken dat aids geen groot wereldprobleem meer is. Toch overlijden er dit jaar ruim 1 miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Dat kunnen en mogen we niet vergeten. STOP AIDS NOW! is daarom een campagne gestart waarin zij aandacht vraagt voor de aidsproblematiek.

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers. STOP AIDS NOW! steekt op deze dag tienduizend kaarsjes aan om Nederland te laten zien dat aids nog altijd een enorm probleem is. De kaarsjes brandt STOP AIDS NOW! uit naam van de mensen die de actie steunen. Voor € 1,- steekt STOP AIDS NOW! ook uit uw naam een kaarsje aan. Als dank voor uw deelname ontvangt u een kaarsenhouder zodat u thuis ook kunt laten zien dat er nog altijd 1 miljoen mensen aan de gevolgen van aids overlijden.

Aids is nog altijd een probleem
In veel landen zijn hiv en aids nog altijd een groot taboe. Zo weten veel mensen hun hiv status niet en durven mensen die zijn geïnfecteerd hier vaak niet mee naar buiten te komen. Ze zijn bang te worden gediscrimineerd of uitgesloten. Hierdoor krijgen zij niet op tijd de behandeling die vooral in de kritieke eerste fase van groot belang is. Als mensen met hiv zich tijdig laten testen en medicijnen gebruiken, heeft dat een positief effect op hun gezondheid en is de kans dat ze het virus overdragen op anderen minimaal.

Het werk van STOP AIDS NOW!
In veel landen ontbreekt het aan faciliteiten om mensen te testen of behandelen. STOP AIDS NOW! streeft ernaar dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar hiv status en dat mensen met hiv de behandeling krijgen waar ze recht op hebben. Daar zorgen we voor door mensen met hiv op te sporen, hen en hun familie voorlichting te geven over het belang van medicijnen en te zorgen dat medicijnen hen ook daadwerkelijk bereiken door het gezondheidssysteem te verbeteren. Op deze en vele andere manieren werkt STOP AIDS NOW! aan een wereld zonder aids.

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top