8-daagse cruise langs de Noorse fjorden

8-daagse cruise langs de Noorse fjorden

Reis met de MS Rotterdam 8 dagen lang langs de fjorden van Noorwegen. Ontdek de mooiste fjorden en bekendste plaatsen van Noorwegen met deze cruise. Het vertrek is gegarandeerd!

Het programma

Vertrek je op 11 mei? Het programma is net iets anders dan een vertrek op 18 mei of 8 juni. De reis begint en eindigt sowieso in Rotterdam. Met vertrek op 11 mei doe je de volgende plaatsen aan: Eidfjord, Alesund, Geiranger en Bergen. Vertrek je op 18 mei of 8 juni dan doe je Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo aan.

De hoogtepunten van de cruise
Flam is een kleine plaats gelegen in een schitterende omgeving. Hier vind je één van de steilste treinroutes van de wereld, de Flambana genaamd.

Op weg naar Stavanger kom je door het grootste fjord van Noorwegen. Stavanger zelf is een oude plaats met veel cultuur.

Ook de hoofdstad van Noorwegen wordt aangedaan tijdens deze cruise. In Oslo heb je vele bezienswaardigheden en musea zoals het Koninklijke Paleis, het Vigelandpark en het Historisch museum.

Eidfjord is een klein plaatsje met in de buurt het bekendste fjord van Noorwegen: Hardangerfjord.

Geiranger is de naam van zowel een dorp als een fjord. Het Geiranger fjord is één van de mooiste van Noorwegen en staat daarom ook op de Unesco lijst.

Bergen is de tweede stad van het land en is een echte havenplaats. De stad is omgeven door bergen en fjorden. Een groot gedeelte van het (oude) centrum staat ook op de Unesco lijst.

Dit is slechts een greep uit het programma. Er zijn zoveel mooie dingen te zien tijdens de cruise dat het moeilijk is om deze allemaal te beschrijven.

Jouw verblijf

Er zijn verschillende type hutten namelijk binnenhutten, buitenhutten (Lanai) en Vista Suites. Alle hutten hebben een eigen badkamer met toilet en douche of een bad, een airco, telefoon, televisie, kluisje, een kledingkast en een föhn. De binnenhutten liggen aan de binnenkant van het schip en hebben daarom geen raam. De buitenhutten beschikken voor het grootste gedeelte wel over een raam (afhankelijk welke categorie gekozen wordt). De Lanai buitenhutten liggen aan het promenadedek waardoor deze hutten een schuifdeur hebben. De Vista Suites zijn groter in oppervlakte, hebben een extra zithoek en een balkon.

Het verblijf op de MS Rotterdam is op basis van volpension. Het ontbijt, de lunch en het diner zitten bij de prijs inbegrepen.

Wat is er te doen op het cruiseschip?

Het schip heeft 4 sterren en is onderdeel van de Holland America Line. Op het cruiseschip vind je vele lounges en bars zoals een wijnbar, een champagnebar en een martinibar. Er zijn twee restaurants waar je kunt genieten van het diner, er is een casino, een theater, een nachtclub, een spa en salon, 2 zwembaden, een fitnessruimte, verschillende winkels, een gamehal en (4D) bioscoop: kortom je zult je geen moment vervelen!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle cruises in Noorwegen!