Now Reading
5 mei Bevrijdingsdag

5 mei Bevrijdingsdag

5 mei, Bevrijdingsdag  Op deze dag vieren we het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is dag dat in 1945 het Duitse leger capituleerde. Wij vieren bijna als enige Bevrijdingsdag op 5 mei. De meeste landen vieren de bevrijding van Europa van de Tweede Wereldoorlog op 8 mei.

Op Bevrijdingsdag zijn er door het hele land verschillende activiteiten en meerdere festivals georganiseerd. Zowel voor jong en oud zijn er allerlei leuke dingen te doen. Zo is er op het bevrijdingsfestival in Wageningen een podium voor vijftigplus op het 50+-plein, waar Artuhuro It’s us, The Starlight sister, Free Line en Riem de Wolf optreden.

Ook kunt u zowel op 4 als 5 mei in Assen genieten van een schitterend optreden van theatergroep Nizno. 4 mei kunt u kijken naar de première van hun nieuwe stuk ‘Verzet me’. Of ga naar ‘Woorden Worden Zinnen’in Rotterdam, een laagdrempelig platform voor de woordkunst. Maar er zijn natuurlijk door heel het land nog veel en veel meer activiteiten te beleven. Voor mer informatie kijk op bevrijdingsfestivals.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top