Now Reading
4 TIPS voor een gezellige dagtrip vanuit Lissabon

4 TIPS voor een gezellige dagtrip vanuit Lissabon

In Lissabon bent u met gemak een paar dagen zoet. Er is zoveel te zien en te doen, dat dit een stad is waar u ook met gemak een aantal keer heen kunt zonder u te vervelen. Toch is het ook onwijs leuk om iets te bezoeken buiten de stad. Een dagje strand, een pittoresk dorpje: ook de omgeving van Lissabon is de moeite waard.

Sintra
In Sintra vindt u een heel bijzonder paleis, namelijk Palacio Nacional de Pena. Dit paleis is zo kleurrijk dat het lijkt alsof u in een sprookje loopt! Het heeft een schitterende locatie op een heuvel en is omringd door groen. Breng naast het paleis ook een bezoek aan het dorpje zelf, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het is gemiddeld een uur rijden naar Sintra met de auto. Ook kunt u eenvoudig de trein nemen, dit is goedkoop en vaak gemakkelijker dan met de auto.

Cascais en Estoril
Een dagje ontspannen op strand? Dat kan bij Cascais of Estoril. Met de auto bent u hier binnen zo’n 45 minuten. Deze badplaatsen zijn al aardig toeristisch en u vindt er dan ook een gezellige boulevard, leuke barretjes en goede restaurants om aan te schuiven. Hier heerst een echt vakantiegevoel!

Sesimbra
Bent u meer van de kleinschaligere badplaatsen? Dan is Sesimbra een betere keuze. Het is hier allemaal iets gemoedelijker. Tip: ga hier vooral voor een heerlijk visgerecht als diner, dat is hier de specialiteit!

Obidos
Obidos is iets verder rijden, maar het is zeker de moeite waard! Obidos is, naar horen zeggen, de meest gefotografeerde plek van heel Portugal en dat komt doordat het een typisch wit dorpje is. Witte huisjes, witte muren en rode daken versierd met kleurrijke bloemen kenmerken dit dorpje. Ideaal om een dagje doorheen te struinen of misschien zelfs te overnachten.

Wilt u ook zo’n heerlijke Fly Drive vakantie boeken in Lissabon en omgeving?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top