Now Reading
4 Chinese bezienswaardigheden die u niet mag missen!

4 Chinese bezienswaardigheden die u niet mag missen!

Een reis door China is een hele onderneming. Er is zoveel te zien, zoveel te doen en zoveel te beleven. Geen idee waar u moet starten? Geen nood! Wij hebben 4 van de must see plekken in China geselecteerd.

Ontdek unieke landschappen en proef de cultuur – Wuyuan regio

Misschien niet het bekendste plekje in deze lijst, maar zeker wel de mooiste. De regio Wuyuan ligt in de oostelijke provincie Jingxia. Het pittoreske stadje Wuyuan ligt ten oosten van de historische stad Quzhou en ten westen van de beroemde porselein stad Jingdezhen. Het heeft daarom ook de eretitel gekregen: “het prachtigste platteland van China.”

Oud China, zo wordt het ook wel genoemd. Wuyuan regio is een bijzondere plek waar de rijke geschiedenis van China samenkomt met een adembenemend uitzicht over rijst terrassen en onvervalste Chinese architectuur. Wuyuan stad is het perfecte beginpunt om de kleine dorpjes van de Wuyuan regio te ontdekken. Fietsen huren in Wuyuan stad is mogelijk en daardoor ontdekt u op eigen tempo het schilderachtige platteland.

Kom tot rust in één van de beste theehuizen in China, het dorpje Xiaoqi wordt ook wel het culturele thee dorp van China genoemd. De thee tuinen zijn van hoge kwaliteit dankzij de ecologische manier van onderhouden. De keuze uit verschillende soorten thee is groot, maar wordt beperk tot een bepaald aantal, zodat de kwaliteit altijd wordt gegarandeerd. Een bezoek aan Xiaoqi is een absolute aanrader, u wordt omgeven door de mysterieuze geuren thee. Er wordt zelfs gezegd dat als u Xiaoqi binnen loopt u het idee heeft dat u terugkeert naar de befaamde Qing dynastie.

http://bit.ly/1Jtazyo, http://bit.ly/1KG5Tar

Als een slang die kronkelt door het landschap – The Great Wall of China

Eén van de grootste wereld wonderen. De Chinese Muur is een herinnering aan de vele invloeden die China over de tijd heeft gekend. De totale lengte van deze immense muur is iets meer dan eenentwintig duizend kilometer. Let wel op! Hierbij zijn alle stukken muur van elke dynastie uit elke tijdsperiode bij elkaar opgeteld.

Waarom mag u de Chinese Muur echt niet missen? De Chinese Muur is verbouwd door minstens 20 verschillende staten en dynasties en bezit daardoor een unieke constructie stijl. Er is berekend dat ongeveer 30% van de volledige muur verdwenen is. Dankzij de wilde begroeiing en menselijk toedoen bevindt de muur zich in steeds slechtere conditie. Absoluut een reden om deze bijzondere muur te bezoeken nu het nog kan.

Wist u dat: De Chinese muur niet te zien is vanuit de ruimte? De mythe is ontkracht door meerdere astronauten die hebben bevestigd dat de kronkelende muur niet terug te zien zijn in het landschap.

China, Tenzing, Travel, Jiankou, rondreis China, ontdek, cultuur

Weelderige kleuren en imponerende architectuur – Botanische tuinen van Suzhou

Suzhou is van origine een plek voor kunstenaars, schrijvers en de hoge sociëteit van China. De imponerende Chinese kunstvormen en de delicaat ingerichte tuinen maken van Suzhou een bron van aanzien en cultuur.

De stad is absoluut de moeite waard om te verkennen, alhoewel de imposante geschiedenis op het moment wordt vervangen door hedendaagse billboards en hotels. Desalniettemin is de omgeving van Suzhou bijzonder divers en rijk aan Chinese pracht.

Wat een absolute must see is, zijn de botanische tuinen van Suzhou. Tijdens uw reis op zoek naar rust? Dat is hier zeker te vinden! De verschillende tuinen bieden allen hun eigen unieke stijl aan.

Een specifieke uitleg over de botanische tuinen vindt u hier! (link)

Een unieke stad in Beijing – The Forbidden City

Van klassieke schilderijen uit de Chinese oudheid tot aan massieve bronzen leeuwen die de ingang van het paleis bewaken. Een enorme collectie van bijna twee miljoen stukken is aan u om te ontdekken. Keramiek, standbeelden, vazen en authentieke architectuur zijn absoluut de moeite waard om een trip naar de verboden stad te plannen.

De bouw van dit massale paleis begon in 1406 en heeft bijna 14 jaar geduurd! Vanuit heel China zijn er bijna een miljoen werkers opgetrommeld die hebben meegeholpen aan de bouw van dit paleis.

Uiteindelijk heeft dit harde werken een bijzonder paleis opgeleverd, een parel uit de rijke geschiedenis van China. De verboden stad huist op dit moment het Museum Paleis. Sinds 1925 worden er voornamelijk collecties getoond uit de Ming en Qing dynastie.

Deze culturele bom is een absolute must tijdens uw rondreis China. Combineer het met twee dagen Beijing om het absoluut maximale te halen uit verblijf in de omgeving.

Tip: Wees er relatief vroeg bij op de dag dat u de stad wilt bezoeken, er worden namelijk per dag maximaal 80.000 bezoekers ingelaten.

Tenzing Travel; Chinal; Verboden stad; rondreis china

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top