Now Reading
3 treinreizen door Nieuw-Zeeland die je absoluut versteld doen staan.

3 treinreizen door Nieuw-Zeeland die je absoluut versteld doen staan.

Reis langs imponerende bergen terwijl je van het buitengewone Nieuw-Zeelandse landschap geniet. Kies een treinrit waarbij de eilanden op een originele manier worden ontdekt. We lichten in deze serie drie verschillende treinritten uit. Het eerste blogartikel gaat over de mooiste treinreis ter wereld: de TranzAlpine van Greymouth naar Christchurch.


Een treinreis van Greymouth naar Christchurch

De TranzAlpine treinreis begint in Greymouth, een authentiek Nieuw-Zeelands stadje aan de westkust van het Zuidereiland. Voordat je met de trein vertrekt kun je kennis maken met deze bijzondere stad. Greymouth zijn rijke geschiedenis is te danken aan de goudzoekers, nefrietjagers en dramatische overstromingen die hier hebben plaatsgevonden.

Met een treinkaart bij de hand neem je comfortabel plaats in de stoelen van KiwiRail. Kom je langs een bestemming waar je iets meer over wilt weten? Plug dan je oordoppen in de zijkant van je stoel om een uitgebreide beschrijving te horen.

Geniet van comfort en spectaculaire vergezichten

Geniet van het uitzicht terwijl je door het ruwe berglandschap van de Westkust reist. Lake Brunner is een spectaculair begin van een vier en een halfuur uur durende reis. Ervaar een bijna eindeloos uitzicht over dit prachtige meer, terwijl de besneeuwde bergen op de achtergrond je tegemoet komen. Omringd door torenhoge bergen reis je het dal van Otira in. Naast de trein loopt een rivier, de Taramakau River, zover als je kunt zien stroomt de rivier voor je uit. Wellicht staat het water hoog genoeg om de riskante manoeuvres te zien van de lokale rafters of jetboaters.

De route gaat dieper het groene landschap van Otira in en bereikt Arthur’s Pass. De rit van Greymouth naar Arthur’s Pass duurt ongeveer twee uur. Arthur’s Pass is een perfecte plek om even de benen te strekken en de natuur in je op te nemen. Bezoek de oostelijke zijde en ontdek de brede, met kleine steentjes gevulde rivierbedding of kies de westelijke zijde en ontdek het dichtbegroeide regenwoud.

Blijf hier een nachtje slapen of daal verder af en steek de Waimakariri River over (letterlijke betekenis: de koude rivier). In welk seizoen je ook komt, het uitzicht is altijd spectaculair. In de winter zijn besneeuwde bergtoppen en parelwitte bomen het uitzicht. In de zomer kun je versteld staan van een lichtrode gloed over de bergen, gepaard met een overdaad aan kleuren en een prachtig vergezicht.

De Open Air Carriage is een “one of a kind” ervaring

Het ultieme gevoel van vrijheid krijg je in de speciale Open Air Carriage. Geen ramen of stoelen die je hinderen bij het maken van de perfecte foto. Geniet van de frisse buitenlucht terwijl je kruislings door het ruige platteland schiet. (Hoewel platteland voor ons Nederlanders misschien niet de juiste benaming is.)

Tip: neem in de wintermaanden een dikke jas mee aangezien het behoorlijk fris kan zijn in deze coupé!

Het diverse landschap van Nieuw-Zeeland

Langzaam begint het landschap weer een andere vorm te krijgen, daar waar net nog ruwe bergpieken zich tegen de horizon aftekenden is er nu sprake van Nieuw-Zeelands platteland. Afgewisseld door boerderijen zie je akkers vol koeien, schapen of gewassen. Een leuke bezienswaardigheid vind je in het kleine dorpje Springfield. Midden in dit dorp staat een enorme roze donut met hagelslag, als eerbetoon aan de tekenfilmserie The Simpsons.

Hier begin je aan het einde van je treinreis. Je komt langs Darfield en daarna reis je rustig verder richting Rolleston, de grootste stad in het Selwyn district van de Canterbury regio. In deze regio zijn veel wijngaarden en dit is voor wijnliefhebbers dus een interessante tussenstop.

Christchurch, de hoofdstad van het Zuidereiland is een metropool vol activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek het International Antarctic Centre, Ko Tane Maori of het Christchurch Casino. Christchurch is absoluut de moeite waard en is het eindstation van deze treinreis door Nieuw-Zeeland.

Wil je deze reis graag in omgekeerde route volgen? (Christchurch-Greymouth)? Dan is dat geen probleem. Je kunt op alle tussenstops opstappen, ook nadat je ergens hebt overnacht. Hoe dan ook, wil je Nieuw-Zeeland op een originele en uiterst comfortabele manier ontdekken? Pak dan de trein, want, zoals ze bij KiwiRail zeggen: “Take a break, take a train!”

Klaar voor de volgende treinreis? De Coastal Pacific van Picton naar Christchurch is een ‘must do.’ Binnenkort beschrijven wij deze spectaculaire treinreis, houdt ons blog daarom goed in de gaten!

Wil je voor nu nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan het filmpje van KiwiRail over de TranzAlpine treinreis hieronder:

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top