Now Reading
Hoe word ik uitgenodigd op een sollicitatiegesprek?

Hoe word ik uitgenodigd op een sollicitatiegesprek?

Misschien heeft u het al gemerkt, dat er zijn steeds meer vacatures te vinden zijn. Dat is goed nieuws als u opzoek bent naar een baan. Maar hoe zorgt u er dan voor dat u juist wordt uitgenodigd om op gesprek te komen? Wij helpen u een handje met de onderstaande tips!

Tegenwoordig is een standaard CV en sollicitatiebrief niet meer voldoende om genoeg interesse op te wekken bij de werkgever. Vandaag de dag moet u onderscheidend genoeg zijn op de arbeidsmarkt. Makkelijk gezegd dan gedaan? Welnee!

CV en motivatiebrief
Het is natuurlijk wel logisch dat uw CV en motivatiebrief up-to-date moet zijn. Stem altijd uw CV en motivatiebrief af op de functie en het bedrijf. Zo ziet de werkgever direct dat u zich heeft ingelezen in het bedrijf. Verplaats u eens in de schoenen van de werkgever / recruiter en bedenk dat hij/zij zou willen horen. Bedenk dan hoe u antwoord geeft op de volgende vraag: Waarom past u goed bij dit bedrijf?

Daarnaast is het belangrijk dat uw CV overzichtelijk, leesbaar en interessant oogt. Vergeet niet om altijd een foto toe te voegen aan uw CV en uw motivatiebrief door iemand anders te laten nakijken op spelfouten.

Social Media
LinkedIn is het meest zakelijke social media kanaal. Er zijn daar al meer dan 3 miljoen vacatures te vinden. Veel werkgevers bekijken uw LinkedIn en Facebook pagina, zorg er dus voor dat uw profiel er professioneel uitziet. Voordat u gaat solliciteren, werk uw social media accounts bij. U kunt op Facebook bijvoorbeeld de zichtbaarheid van uw berichten aanpassen, wel zo handig.

See Also
werklozen

Netwerken
Breng in kaart bij welke organisaties u graag zou willen werken en kijk of u daar al via-via mensen kent. Dit kan al simpel via LinkedIn, u kunt daar direct zien of iemand in uw netwerk een connectie heeft met het bedrijf waar u graag zou willen werken. U kunt die persoon dan vragen of zij u willen voorstellen.
Laat ook mensen in uw omgeving weten dat u opzoek bent naar een baan, wees daarbij ook specifiek zodat zij u gerichter kunnen helpen.
Heeft u gesolliciteerd naar een functie, maar heeft u nog geen antwoord, dan kunt u gerust nabellen. Misschien vindt u dit vervelend, maar het is juist goed dat u zich afvraagt hoe het komt dat u nog niets te horen heeft gekregen. Dit laat ook zien dat u echt interesse heeft in die bepaalde functie. Eventueel kunt u ook voorbellen als u een bepaalde vraag heeft over de functie of het bedrijf. Uw naam zal dan zo beter blijven ‘hangen’. Dat is wat we willen toch?

Durf en wees origineel
Een origineler manier om te solliciteren is bijvoorbeeld aan de hand van een filmpje, zo kunt u zich makkelijker onderscheiden. Door origineel te zijn valt u op, maar pas op wel op dat u niet overdrijft. Durf u zelf te laten zien!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top