Now Reading
Haaruitval bij mannen en vrouwen

Haaruitval bij mannen en vrouwen

De commercials op TV staan er vol mee: producten die u steviger, mooier en meer haar beloven. Haar is voor veel mensen (bij mij ook) erg belangrijk! We geven het niet graag toe, maar haar kan ons zelfbeeld aantasten. Hoe zit het nou met haaruitval bij de mannen en vrouwen? Wat zijn de feiten en de fabels?

‘Gewone’ haaruitval
Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat niemand een fan is van haaruitval. Helaas kunnen we er niet veel aan doen en is het genetisch. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel ‘Alopecia’ genoemd. De haarwortels worden steeds minder actief. Haaruitval treft bijna de helft van alle vrouwen voor hun 50e levensjaar. Bij de mannen is dit meer dan de helft zelfs.

Zo niet waar!
Er zijn veel fabels over haaruitval zowel bij mannen als bij vrouwen. De meest voorkomende zijn:
Dat alsĀ u haaruitval heeft, het haar niet veel moet kammen, anders valt het nog meer uit. Dat als u een hoofddeksel op heeft u sneller kaal wordt. En dat uw haarzakje dood is, wanneer er haar uitgevallen is en zo geen haar meer terug komt. Een haarzakje gaat nooit dood!

Wat is wel waar?
Haaruitval kan daarentegen veel andere oorzaken hebben, die wel kloppen. Haaruitval kan onder andere ontstaan door: haarziekten, ijzertekort, stress, kanker, medicijnen en een slechte conditie van de hoofdhuid. Normaal gesproken verliest men iedere dag zo’n 50 tot 80 haren. Het haar groeit gemiddeld zo’n 0,35 mm per dag.

Wist u dat?
Mannen tussen de 150.000 en 180.000 haren hebben en vrouwen tussen de 130.000 en 150.000 haren. Dat betekent dat mannen meer haar hebben dan vrouwen. Jaloers!

See Also
droge huid

Haargroeimiddelen
Er zijn medicijnen/haargroeimiddelen die u kunt gebruiken die de achteruitgang van het haar kunnen vertragen. In sommige gevallen vindt hergroei plaats. Haargroeimiddelen werken het beste preventief. Hoe eerder u erbij bent, hoe beter het zal werken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top