Now Reading
In 2014 naar de Fysiotherapeut?

In 2014 naar de Fysiotherapeut?

Pijn in de rug

Wanneer je wat ouder wordt, verandert meestal ook de zorgbehoefte. Jouw pakket ziet er waarschijnlijk heel anders uit dan het pakket van een student. Zo kun je veel meer behoefte hebben aan fysiotherapie.

De kosten voor behandelingen van de fysiotherapeut kunnen flink oplopen. Een vergoeding hiervoor kan van de zorgverzekering komen. Wil je een vergoeding voor de kosten die je maakt aan fysiotherapie dan heb je een aanvullende zorgverzekering nodig.

Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een uitzondering hierop is fysiotherapie voor chronische aandoeningen. Mensen boven de 18 jaar die fysiotherapie nodig hebben voor een chronische aandoening krijgen de fysiotherapie volledig vergoed uit de basisverzekering na de 20e behandeling. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen en vanaf de 21e behandeling betaalt de zorgverzekering dit. Deze 20 behandelingen gelden echter wel per aandoening en niet per jaar. Dus als je voor meerdere chronische aandoeningen fysiotherapie gebruikt, moet je per aandoening de eerste 20 behandelingen betalen. Op de lijst van chronische aandoeningen kan je terugvinden of jij in aanmerking komt op een vergoedingen vanuit de basisverzekering. Voor fysiotherapie kan ook een aanvullende zorgverzekering afgesloten worden.

Overzicht uitgebreide vergoedingen fysiotherapie

Lees ook
stoppen met roken

Hieronder vind je een aantal zorgverzekeringen met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie. Sluit direct af met een eventuele korting via Zorgkiezer.nl of vergelijk andere zorgverzekeringen op prijs, vergoeding en service

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top