Now Reading
10-stappenplan voor de aankoop van een vakantiewoning

10-stappenplan voor de aankoop van een vakantiewoning

Op vakantie in eigen woning? Het kan met de overwaarde op je woning!

Als je al lange tijd in een koophuis woont, is je huis waarschijnlijk in waarde gestegen. Oftewel, je hebt overwaarde op je woning. Die overwaarde komt bijvoorbeeld vrij als je je woning verkoopt. Maar gelukkig zijn er nog meer opties om je overwaarde vrij te maken. Bijvoorbeeld door je eigen vakantiewoning te kopen. Een mooie investering die je jarenlang vakantieplezier kan opleveren.

Dankzij je eigen vakantiewoning kun je nóg vaker vakantie vieren. Misschien kom je al jarenlang in hetzelfde fijne dorp in Frankrijk, heb je je hart verloren aan het mooie Limburg of droom je al heel lang van overwinteren op een Spaans eiland. Dankzij je overwaarde komt die vakantiedroom nu ineens binnen handbereik. Zie je jezelf al zitten met je (klein)kinderen in een woning die van jou is, genietend van Franse baguettes, Limburgse vlaai of Spaanse paella?

Ook kan een vakantiewoning een mooie investering zijn. Je kunt de woning immers verhuren aan andere vakantiegangers die net zo enthousiast zijn over deze bestemming als jij. Een mooie bijverdienste, bijvoorbeeld als aanvulling op je pensioen. En je bezorgt er andere mensen ook nog eens een onvergetelijke vakantie mee.

Maar hoe zit dat, een vakantiewoning kopen?
Droom je al weg bij de gedachte aan een eigen vakantiewoning op jouw favoriete oord? Dan is je tweede gedachte misschien: hoe pak ik dat aan? Bij het kopen van een vakantiewoning komt immers het nodige kijken. Lastige keuzes, onderhoud, verzekeringen en financiële kwesties bijvoorbeeld.

Maar laat je daar zeker niet door ontmoedigen. Wij helpen je alvast op weg met een handig stappenplan. Met behulp van deze 10 stappen kun jij jouw vakantiewoning goed voorbereid kopen. Zo weet je precies waar je aan moet denken.

Download hier gratis het 10-stappenplan voor de aankoop van een vakantiewoning! 

Jij kunt wegdromen, wij doen het regelwerk
Zie jij jezelf al overwinteren op een zonnig eiland of vele weekenden doorbrengen in een dromerige omgeving? Zorg er dan voor dat je alles goed regelt voor je vakantiewoning. Ook financieel gezien.

Neem contact op met een van de adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep, zodat je zeker weet dat alles financieel goed zit. Wij kunnen je alles vertellen over de financiering van een vakantiewoning. Zo berekenen we voor je hoeveel jouw vakantiewoning mag kosten en wat de maandlasten zijn. Ons advies is altijd onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat je een bij jou passende hypotheek afsluit. Jij kunt alvast wegdromen bij je toekomstige vakantiewoning, terwijl wij het regelwerk voor je doen.

Maak snel een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. Onze adviseurs staan altijd voor je klaar. Net als een bakje heerlijke koffie of thee.

TIP:
Een aanrader voor wie een vakantiewoning wil kopen, is de Second Home-beurs. Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd in oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier kun je veel informatie krijgen over vakantiewoningen, inspiratie opdoen en in contact komen met gelijkgestemden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top