Now Reading
Wandelen in Zuid-Holland

Wandelen in Zuid-Holland

Tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ligt het Groene Hart van Holland. Daar merk je nog maar weinig van het hectische stadse leven. Deze rustige groene omgeving herbergt prachtige polders en plassengebieden. In dit Groene Hart vind je dan ook talrijke wandelroutes.

Niet alleen in Noord-Brabant heb je middellange afstandswandelpaden. Op initiatief van de provincie Zuid-Holland zijn in samenwerking met gemeenten, recreatieschappen e.d. 20 middellange afstandswandelpaden uitgezet in Zuid-Holland.

Deze routes zijn geel-rood-geel gemarkeerd en beschreven in de Groenatlas Zuid-Holland. In deze Groenatlas vind je alle wandel-, fiets- en kanoroutes van het Groene Netwerk in Zuid-Holland, zoals de provinciale routes, ANWB-routes, routes van Stichting Het Zuid-Hollandse Landschap, Staatsbosbeheer en andere terreinbeheerders en enkele route(s)-suggesties van de uitgever, Open Kaart, zelf. Deze Groenatlas is verdeeld in losse afleveringen, klappers geheten. Deze Wandelklappers zijn o.a. verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s.

Hieronder vind je een kleine greep uit de diverse wandelroutes die Zuid-Holland te bieden heeft. Hier kan de echte wandelaar zijn hart ophalen en genieten van het mooie Zuid-Holland.

Lees ook
Wandelen door het Rijk van Nijmegen

Klik hier voor nog meer wandelarrangementen in Zuid-Holland.

De trajectindeling:
1 Hollandse IJsselroute 18 km
Haastrecht – Oudewater
2 Goudriaanroute 23 km
Rond Goudriaan, Hoornaar en Ottoland
3 Zouweroute 13,5 km
Tussen Ameide, Lexmond en Meerkerk
4 Wierickeroute 21 km
Wierickeschans – Hekendorp – Nieuwerbrug
5 Oude Maasroute 46 km
Rhoon – Heerjansdam – Puttershoek – Oud-Beijerland
6 Voornse Vestingroute 35 km
Brielle – Forten Penserdijk en Noorddijk – Hellevoetsluis – Noorddijk – Hellevoetsluis – Rockanje – Oostvoorne – Brielle
7 Goereeroute 35 km
Langs Stellendam en Ouddorp
8 Wijde AA-route 18 km
Wijde AA (- Woubrugge) – Hoogmade
9 Midden-Flakkeeroute 37 km
Middelharnis – Herkingen – Dirksland
10 Van Brederoderoute 17 km
Rond Vianen

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top