Now Reading
Tips voor het behandelen van blaren

Tips voor het behandelen van blaren

blaren

Blaren kunnen erg vervelend zijn en kunnen ontstaan door wrijving of druk op de huid. Blaren kunnen erg pijnlijk zijn en het kan uw dagelijkse activiteiten beperken. Voorkomen is beter dan genezen. Hierbij geef ik u een aantal tips voor het behandelen van blaren.

Voorkom blaren

Het voorkomen van blaren begint bij het dragen van goede schoenen. Vermijd schoenen die te strak zitten. Draag sokken die vocht afvoeren en kies bij voorkeur naadloze sokken die wrijving voorkomen. Wissel van schoenen zodat u niet elke keer op dezelfde plekken drukpunten heeft. Laat uw schoenen goed drogen wanneer ze nat zijn geweest en ga nooit met natte of vochtige voeten de schoen in.

Blaren behandelen

De eerste en misschien wel belangrijkste tip: Laat de blaar met rust. De blaar geneest het beste vanzelf. Door de blaar met rust te laten droogt deze uit. Wanneer de blaar open knapt of schuurt is het belangrijk deze zo snel mogelijk te behandelen. Maak de wond schoon en bedek deze met verband om een infectie te voorkomen. Wilt u toch uw blaren zelf doorprikken? Gebruik dan een steriele naald en maak een klein gaat je aan de rand van de blaar om de druk van de blaar te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Knijp de vloeistof er voorzichtig uit maar laat de huid van de blaar intact. Dek de blaar af met verband of een pleister. Het beste is om een blarenpleister te gebruiken. Blarenpleister zijn speciaal ontworpen voor blaren en hebben een zachte, dempende laag die extra comfort biedt.

See Also
koud

Geef genezing tijd

Vermijd strakke of knellende schoenen en sokken die tegen de blaar aan wrijven. Het genezen heeft even tijd nodig dus kies voor andere schoenen dan waarmee u de blaar heeft opgelopen. Zodra de blaar geen pijn meer doet en voldoende is genezen kunt u de schoenen weer aan doen. Heeft u veel pijn? U kunt eventueel een pijnstiller als paracetamol gebruiken om de pijn te verlichten. Belangrijk: Als de blaar te groot is, zich op een gevoelige plek bevindt of als er tekenen van infectie zijn (zoals roodheid, zwelling, pus of koorts), neem dan contact op met een arts voor de behandeling.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top