Now Reading
Tips tegen eenzaamheid tijdens de lockdown

Tips tegen eenzaamheid tijdens de lockdown

Eenzaamheid

We hebben natuurlijk allemaal last van de lockdown. Moet u langer thuis blijven werken, kunt u niet naar u vereniging of mag u geen bezoek meer ontvangen? Het is voor iedereen erg lastig en ondertussen zijn we wel weer toe aan persoonlijk contact. Hoe kunnen we de eenzaamheid aanpakken nu de lockdown verlengd is?

Ga videobellen

Nu ook veel ouderen een mobiele telefoon hebben om mee te bellen is het zeker de moeite waard om eens te video bellen. Mocht iemand dit nog nooit gedaan hebben is er wellicht wat uitleg nodig maar dan heeft u ook wat. Ga er eens goed voor zitten met een kop koffie of thee en blijf gewoon eens lekker lang aan de telefoon. Zo kunnen jullie toch jullie verhalen delen elkaar even spreken zonder bij elkaar in de buurt te zijn. Iedereen heeft een luisterend oor nodig dus jullie kunnen alle twee even uw hart luchten. Dit keer kun je elkaar dus ook echt aan kijken of wat laten zien wat het allemaal een stuk makkelijker maakt.

Stuur kaarten

Wat erg leuk kan zijn is om eens kaarten rond te sturen. Dit is ook nog eens leuk tijd verdrijf om ze zelf te maken of te gaan schrijven. Stuur eens brieven naar mensen die wat verder weg wonen of gooi er een in de bus bij iemand in de buurt die ook last heeft van eenzaamheid. Vaak krijgt u ook nog reactie per post of een leuk telefoontje zo kunt u iemand ook eens verrassen.

Online spel

Gaat u normaal elke week kaarten of een ander spel spelen? Nu dit niet meer kan met het gezelschap zouden jullie dit wel online kunnen doen. Zo is er Wordfeud een soort online Scrabble en zijn er ook andere spelen die jullie kunnen spelen. Vaak zit er ook een chat optie bij zodat jullie berichtjes naar elkaar kunnen sturen. Ga eens op de vast dag en tijd spelen zoals jullie eerder ook deden. Zo heeft u iets leuks om naar uit te kijken en houdt u uw dagelijkse ritme er ook een beetje in.

See Also

Ga elke dag even naar buiten

Voor sommige mensen is dit lastiger als de ander. Toch is het voor iedereen goed om even de deur uit te gaan en een frisse neus te halen. Na deze wandeling zult u zich altijd al wat beter voelen een lach van een tegenligger of het even zwaaien naar een buurt genoot kan ook al veel goeds doen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top