Now Reading
Tips voor de eerste keer suppen

Tips voor de eerste keer suppen

Suppen

Zoekt u een leuke activiteit of sport om op het water te doen? Ga eens het water op met een supboard! Hoe werkt dit eigenlijk en lukt het u om er goed op te blijven staan?

Begin op rustig water

Het is natuurlijk niet handig wanneer u gelijk in zee wilt met een supboard. Hier zijn wat meer golfen en wind waar u veel last van kunt hebben. Begin dan ook eens op een rustig klein meertje of recreatieplas. Hier kunt u ook makkelijk het water in lopen en vast wat oefenen. Wanneer u evenwicht verliest kunt u er makkelijk op komen en valt u niet gelijk in het diepe.

Suppen op uw knieën

Als u gaat suppen is het misschien makkelijk om op uw knieën te beginnen. Verliest u uw evenwicht dan kunt u makkelijk weer gaan zitten. Zo leer u ook omgaan met de paddel die u op de juiste manier moet gebruiken om de goede kan op te gaan.

Staan op een sup

Bent u al gewend aan het suppen op uw knieën dan is het tijd om eens te gaan staan. Ga niet staan zoals op een surfboard maar sta met je lichaam richting de punt van het board. Zo heeft u ook meer kracht om u vooruit te paddelen. Als u staat ga dan niet gelijk paddlen maar blijf even staan en voel hoe uw evenwicht moet zijn. Als u dan gaat beginnen kunt u het beste wat door uw kniën gaan om zo de klappen iets op te kunnen vangen.

See Also
Welke sportkleding aan doen bij lage temperaturen

Heb plezier!

Het hoeft natuurlijk niet allemaal zo serieus, het is ook belangrijk om plezier te maken. Gaat u met meerder voor het eerst suppen dan ziet u er regelmatig een in het water vallen of probeer elkaar uit te testen en te motiveren. Dit maakt het allemaal een stuk leuker maar ook uitdagender.

Vergeet u op een zonnige dag ook niet in te smeren voor dat u als een kreeft van het water komt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top