Now Reading
Pijn in de rug

Pijn in de rug

Pijn in de rug

Een rare beweging of overbelasting kan pijn in de onderrug veroorzaken. Hoe kom je weer van deze kwaal af?

Hoe ontstaat rugpijn?

Rugpijn heeft geen duidelijke oorzaak. Vaak is het overbelasting of een rare beweging die de pijn in de onderrug veroorzaakt. Mensen die onder spanning staan ervaren ook vaak lage rugpijn. Deze rugpijn hoeft nog niet te wijzen op een hernia of een afwijking. Hoewel deze pijn vanzelf overgaat zijn er een aantal oefeningen die u kunt doen en maatregelen die u kunt treffen om dit proces te versnellen.

Hoe kom je er weer vanaf?

Wanneer u last heeft van rugpijn wordt er geadviseerd om zo veel mogelijk door te gaan met dagelijkse activiteiten. Tijdens het liggen dient u de minst pijnlijke houding aan te nemen. Maak desnoods gebruik van kussens om uw positie comfortabeler te maken. Wanneer u problemen ervaart met tijdens het bewegen dient u contact op te nemen met uw huisarts. Als u medicijnen gebruikt(bij voorkeur paracetamol) dan dient u dit op vaste tijdstippen te doen. Probeer dit echter wel te te beperken tot een paar dagen.

Spanning als oorzaak

Spanning wordt ook aangeduid als oorzaak van pijn in de rug. Wanneer u vermoedt dat uw rugpijn wordt veroorzaakt door spanning dan kunt u hier een aantal dingen aan doen. Door uw tijd beter in te delen kunt u spanning verminderen. Door activiteiten beter te structureren kunt u deze rustiger en georganiseerder uitvoeren. Wanneer u met een probleem of conflict te maken heeft dan wordt aangeraden dit zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer u dit lang met u meedraagt brengt dit meer spanning met zich mee.

Pas uw werk aan

Ook werk kan een oorzaak zijn van de rugklachten. Kijk welke handelingen de rug zwaar belasten en probeer hier aanpassingen aan te maken. U kunt bijvoorbeeld uw werkplek aanpassen of gebruik maken van hulpmiddelen. Mocht dit allemaal niet baten bespreek dan met uw werkgever of u andere taken kan gaan uitvoeren waarbij de rug minder belast wordt.

Lees ook
hoofdkussen

Voor meer informatie over rugpijn kunt u hier terecht. Voor meer tips voor het verlichten van deze pijn klikt u hier.

Bronnen: Thuisarts.nl, gezondheidsnet.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top