Now Reading
Op zoek naar een elektrische fiets? Denk dan hieraan!

Op zoek naar een elektrische fiets? Denk dan hieraan!

Elektrische fiets

Steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van een elektrische fiets. Dit is ook niet meer dan logisch. Een elektrische fiets maakt het mogelijk om zonder al teveel inspanning fietsend van de buitenlucht te kunnen genieten. Uit een onderzoek uit 2019 bleek al dat 40% van de 55+ huishoudens over een elektrische fiets beschikte. De verwachting is dat dit percentage door de jaren heen alleen maar hoger zal worden. Omdat de kans redelijk groot is dat u een elektrische fiets thuis heeft, of er binnenkort één zult aanschaffen, geven we u in deze blog enkele tips omtrent de elektrische fiets.

Beveiliging

Elektrische fietsen zijn in de regel duurder dan niet-elektrische fietsen. Dit komt door het stukje techniek dat komt kijken bij het produceren van de fiets. De hogere prijs is niet alleen merkbaar in uw portemonnee, maar ook in de interesse vanuit het criminele circuit. Het stelen van een elektrische fiets is voor dieven een lucratieve business en daarom is het ontzettend belangrijk om uw elektrische fiets goed te beveiligen. Dit geldt zowel voor thuis, als voor onderweg. Ook als u thuis over een fietsenschuurtje beschikt blijft het aan te raden om de fiets aan een kettingslot vast te zetten. Wat betreft onderweg kunt u niet genoeg voorzorgsmaatregelen nemen. Wanneer de fiets onderweg gestolen wordt kunt u namelijk geen kant op! We raden daarom altijd aan om de fiets aan het kettingslot vast te maken aan een metalen object. Denk hierbij aan een metalen hek of bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Het is triest dat het nodig is, maar ook een houten hek wordt zomaar doorgezaagd voor de diefstal van een elektrische fiets.

Accessoires

De elektrische fiets wordt nog stukken comfortabeler wanneer u over de juiste accessoires beschikt. Dit zijn over het algemeen accessoires die het gebruik van de elektrische fiets nog gemakkelijker maken. Denk hierbij aan een automatische richtingaanwijzer achterop de fiets. Zo kunt u met een knopje op het stuur de richting aangeven waardoor u de hand niet van het stuur hoeft te halen om de gewenste fiets richting aan te geven. Een ander voorbeeld van een nuttige accessoire voor elektrische fiets is een elektrische fietspomp. Het oppompen van een elektrische fiets met een handpomp kan namelijk een zware klus zijn. Wanneer u op zoek bent naar een elektrische fietspomp, bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van Donrox. Hier vindt u tal van elektrische fietspompen die in geen enkele fietsenschuur mogen ontbreken!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top